Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Pinot Grigio DOC 2022, Le Monde

Pinot Grigio DOC 2022, Le Monde

DKK 95,00

Om vinen

Vinen vokser på en ler- og kalkstensjord rig på mikroelementer og er resultatet af en 24-48 timers kold maceration før gæringen, en skånsom presning af druerne, gæring ved kontrolleret temperatur og efterfølgende modning i ståltanke i kontakt med gæren.

Med en ravgul farve og et let kobberfarvet skær afslører den en delikat struktur i næsen, der er kendetegnet ved en bred vifte af tydelige blomsternoter. Smagen har en smidig struktur, der understøttes af en tydelig friskhed og smag. Delikate, men vedvarende noter af hvide frugter.

Om producenten

Med 50 hektar vinmarker blev Le Monde grundlagt i 1970 af Pistioni familien og overtaget af Maccan-familien i 2008. Maccan familien er også fra Friuli og ejer en industrivirksomhed. Familien har en vision om at skabe vine fra området af høj kvalitet. Den 31 årige Alex Maccan, der er passioneret vinelsker, var klar til at påtage sig opgaven.

Fra begyndelsen har Alex Maccan delegeret den vigtige opgave som winemaker til eksperter; først Franco Bernabei og nu Giovanni Ruzzene. Ønsket er at producere vine med friskhed og balance der er umiddelbart drikkelige.

Læs mere om producenten her....


Det siger anmelderne om vinen:

Houlbergs Vinblog: 4,5/7 points - se anmeldelse her..
"Duftmæssigt er blomsterbutikken åben … har sådan en sødlig blomsteraroma af tulipaner, orkideer, søde krydderier samt en frugt af overmodne æbler, gærede pærer, fersken … men mærker næsten en olieret fylde.

Sødmen er også ret udtalt i munden …. sødlig, læskende … nærmest med tørret og kandiseret frugt, tørrede abrikoser, cryokoncentreret æblemost, hyben og kvæde. Det har samlet set nærmest sødbitter – nok mest sød – syre, der med sin søde fedme bider godt fra sig og skaber en syrlig, letbitter og ganske sød vin. 88 point."

Årgang
2022
Land
Italien
Område
Friuli
Druesorter
Pinot Grigio
Drikkemoden
2023-2025
Anbefales til
Antipasti og fiskeforretter
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13 %
Antal pr. kasse
6
Producent