Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Chardonnay DOC 2021, Corsini

Chardonnay DOC 2021, Corsini

DKK 169,00

Om vinen

Siden 2015 har Corsini forsøgt sig med at producere en af de ikoniske vine i verdens ønologi: Chardonnay, fremstillet i renhed og vinificeret i træ. Den er dedikeret til Loredana, efter hvem den er opkaldt "Lolly", en stor elsker af denne druesort.

Denne vin vokser på kalksten og lerjord på et område på 0,3 hektar i en højde af 420 meter over havets overflade. Den lagres 12 måneder i ståltanke efterfulgt af 6 måneders lagring i franske barriques.

En vin med en intens og kompleks bouquet, god struktur og diskrete tanniner. Denne vin blev udtænkt af Corsini som den "ideelle" hvidvin, der afspejler deres smag. Den har en gyldengul farve, en sødmefuld næse med antydninger af citrus, banan, ristet hasselnød, honning og vanilje.


Om producenten

Loredana Addari og Nicola Argamante, begge uddannet inden for landbrug og specialiseret i vindyrkning og ønologi, deler den samme drøm.

I 1994 besluttede de at ændre deres liv, de lagde bylivet bag sig og købte en lille ejendom i hjertet af Langhe i Monforte d'Alba, en historisk landsby i Piemonte, der er kendetegnet ved sine gamle stenhuse. Den ligger blandt vinlandskaberne i Piemonte, som er på UNESCO's verdensarvsliste, og den er også en af de "100 smukkeste landsbyer i Italien".


Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen

Houlbergs Vinblog: 5,5/7 points - læs hele anmeldelsen her...

"Smukt … vild lækker aroma, hvor man bestemt får en smule Chardonnay fadfedme, men også en langt mere stringent, klar og frugtrig aroma, der er småberusende. Den får lidt smørfedme med nødder, Nutella, vanilje samt en lidt småeksotisk frugt med mango, abrikos, dåsepærer og noget banan suppleret med tropisk ædeltræ, men alt doseret let, således det aldrig bliver for meget eller overdone.


I munden er der også en cremet, blød og meget frugtrig smag, som samtidig virker slank, adræt, sart og fin … har hvid peber og en syre, der virker levende, sitrende med citroner, lemon, grillet lemon samt abrikos, halvbitre noter og lang eftersmag. 94 point.
"

Årgang
2021
Land
Italien
Område
Piemonte
Druesorter
100% Chardonnay
Anbefales til
Ideel til antipasti, pasta, risotto, grøntsager og ost.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13,64 %
Antal pr. kasse
6