Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Gavi

Gavi" La Fornace" DOCG 2022, Cinzia Bergaglio

DKK 95,00

Om vinen

Vinstokkene vokser på kalkholdig lerholdigt tufjord i kommunen Tassarolo i Piemonte. Dyrkningen foregår i et Guyot-system med pløjning og fræsning af jorden og målrettede fungicidbehandlinger, når det er nødvendigt. Vinifikationen foregår ved direkte presning af druerne og gæring i temperaturkontrollerede tanke med udvalgte gærtyper og med naturlig dekantering og successiv påfyldning. Nedkøling ved -5 °C i en særlig termokontrolleret beholder. Endelig filtrering før aftapning.

Vinen har en lys strågul farve med grønlige refleksioner og en omsluttende, delikat, frisk og velduftende bouquet. Smagen er tør, med udpræget harmoni og afbalanceret syre. Man fornemmer aromaer af grønne æbler, akacie og tjørn. Den udtrykker friskhed, vedholdenhed og behagelig eftersmag af ferskenkerne.

Om producenten

Azienda Agricola Bergaglio Cinzia har sine vinmarker i kommunerne Tassarolo og Gavi i Piemonte. De har dyrket vin i flere år, og ved at overholde en europæisk forordning garanterer de en økologisk dyrkning af jorden ved hjælp af produkter med en lav miljøpåvirkning og ved hjælp af stadig mere avancerede midler og maskiner.

Målet om at opnå et kvalitetsprodukt forfølges ved at foretrække beskæring med få skud, grøn høst i slutningen af juli og ved i vineriet at lægge særlig vægt på presning ved hjælp af en vandret presse med blød presning af druerne.

De er også særligt opmærksomme på at respektere naturen og miljøpåvirkningen fra dyrkningen, samt på den primære betydning af at opnå kvalitetsdruer med så lidt brug af kemikalier som muligt. Vinmarkerne gødes ved hjælp af grøngødning: En blanding af græs og forskellige grøntsager dyrkes mellem rækkerne, hvilket i sig selv bidrager til at gøde jorden uden brug af kemiske gødningsstoffer.

Dette er kombineret med erfaring og små hemmeligheder, der er gået i arv fra generation til generation.


Læs mere om producenten her

Årgang
2022
Land
Italien
Område
Piemonte
Druesorter
Cortese
Anbefales til
Aperitiffer, forretter, fisk, supper, friske oste
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13,5 %
Antal pr. kasse
6