Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Falanghina IGT 2021, Antica Enotria

Falanghina IGT 2021, Antica Enotria

DKK 105,00

Om vinen

Falanghina er en klassisk græsk drue, der i mange generationer er dyrket i Syditalien. Druen er kendetegnet ved duft og smag af eksotiske frugter og en god syre.

Vinen har en strågul farve med gyldne undertoner. Duften har toner af ananas og banan, og smagen er sprød med mineralitet og eksotiske frugter. Vinen har en dejlig friskhed og er godt sat sammen.

Vinen er lagret 6 måneder i ståltanke.

Om producenten

Historien om Antica Enotrias begynder med at Raffaele og hans kone Antonia beslutter at forlade deres hjemby drevet af ønsket om at arbejde på mere frugtbar jord, hvor de kan dyrke grøntsager og vinmarker. På landet i Cerignola købte de således gården og Masseria Contessa Staffa, en fornem bygning, der går tilbage til 1700-tallet.

Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen

Houlbergs Vinblog: 4,5/7 points - læs hele anmeldelsen her...

"I næsen er det en rank og frisk vin … som en letsaltet brise, som bærer en smule lærkeskud, citroner og en ganske lille smule ananas og umodne fersken, lidt appelsinskrald samt en snert af nogle søde krydderier.


Smagen er grønne og småsure æbler, nogle umodne pærer, lidt grapesaft, vandede citroner og en nærmest jernagtig mineralitet. Det er næsten saft fra hårdt opvredne sten … pivhård, pivfrisk og piv syrligt … men elsker denne stringent og flintede hårdhed, hvor man aldrig ville gætte på, at vinen er fra det varme Puglia. 90 point.
"

Årgang
2021
Land
Italien
Område
Puglien
Druesorter
100 % Falanghina
Drikkemoden
2023-25
Anbefales til
Aperitif, fisk
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
12,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent