Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Traminer Aromatico - Kike - 2022, Fina Vini

Traminer Aromatico - Kike - 2022, Fina Vini

DKK 95,00

Om vinen

Vingården er placeret 500 meter over havets overflade. Stokkene er plantet med en beplantningstæthed på 5500 stokke pr. hektar. Der høstes i august. Fermenteringen foregår på ståltank og vinen lagres herefter yderligere 6 måneder på ståltank. Herefter tappes vinen på flaske, hvor den gemmes i 3 måneder før frigivelse.

Vinen fremstår i glasset med en strågul farve og gyldne refleksioner. Nektarin og mango smelter sammen med frisk saftig citrusfrugt og krydrede aromatiske dufte af kandiseret ingefær og en anelse kanel. Næsen byder også på florale noter af blomstereng og sødlig akaciehonning. Sauvignon Blanc-druen formår med vinens lette syre præcist at ”knække” den modne frugt, så vinen fremstår frisk, saftig og imødekommende medens Gewürztraminer-druen giver et skønt krydret finish.

Om producenten

Vineriet er placeret mellem Marsala og Erice på et forbjerg med udsyn over Isole dello Stagnone Nature Reserve, hvor nærheden af Middelhavet udøver en modererende indflydelse og tilfører vinene en imponerende saftighed. Bruno’s tilgang til vindyrkning er en minutiøs vurdering af jorden og klimaet for at identificere den optimale placering til de forskellige druer. Han accepterer ikke det synspunkt, at autentiske vine kun kan produceres med lokale druer, hvilket afspejles i vinmarkerne, hvor lokale druer står side om side med internationale druetyper.

Denne professionelle tilgang til valg af druetyper har naturligt udviklet sig til en beslutning om at dyrke vinmarkerne med økologiske metoder. Hovedparten af Fina’s vinmarker (70 %) er certificerede organiske og resten er under omlægning.

Læs mere om producenten her...

Årgang
2022
Land
Italien
Område
Sicilien
Druesorter
90% Traminer (Gewürztraminer), 10% Sauvignon Blanc
Anbefales til
Aperitif, forretter tilberedt med ost og grøntsager og ideel til fiskeretter, risotto, pasta, grillede og stegte retter. Den bør serveres afkølet og kan nydes som en aperitif.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent