Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Soave Classico Fonte DOC 2022, Canoso

Soave Classico Fonte DOC 2022, Canoso

DKK 85,00

Om vinen

Druerne vokser på 30 år gamle vinstokke på basaltisk jord af vulkansk oprindelse. Vinen lagres i ståltanke i mindst 6 måneder på bærmen og på flasker i mindst 2 måneder.

Vinen har en strålende strågul farve. Den har en god intensitet og kompleksitet, med blomsteragtige noter af kamille, hyldeblomst og vilde blomster, og en frisk og delikat smag af eksotiske frugter, lime og saltede mineraler.

Vinen har en fin balance mellem syre og frugt og en god mineralitet. Vinens saftighed og struktur gør den lang og vedholdende i eftersmagen

Vinen kan drikkes nu, men kan sagtens lagres 2-3 år, hvilket vil gøre vinen mere moden og struktureret.

Om producenten

I dag dyrker Canoso 12 hektar jord på en bjergside (mellem 90 og 290 meters højde) i forskellige parceller, som for det meste er sydøstvendte. Virksomheden koncentrerer sig om hvidvinsdruerne Garganega, Trebbiano Veronese og Manzoni Bianco fra flotte kystnære steder i det klassiske Soave-område samt et udvalg af røde druesorter til produktion af Cabernet Sauvignon og Valpolicella druer. Vinstokkene er mellem 20 og 45 år gamle og har en fremragende soleksponering og konstant ventilation, hvilket giver sunde druer der bliver til vine med en elegant struktur.

Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen

Houlberg: 5/7 stjerner - læs hele anmeldelsen her...

"Dejlig frugtrig næse … blomster, hyld, lime, fersken … virker mild, blød og nærmest cremet i strukturen, har lidt karamelagtig note og honningmelon.

I munden er det også en cremet vin, men har denne særlige, dybe og samtidig friske side … virker lidt olieret og intensitet. Der er eksotisk frugt, lime, grillet citron, meget frugtrig sødme, har mandler, nogle salte mineraler og buttet krop. Lækker vin, så 91 point."

Falstaff - Trophy Soave 2023: 91 points

Årgang
2022
Land
Italien
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Garganega
Drikkemoden
2023-25
Anbefales til
Aperitiv, forretter med fisk og retter med grøntsager og hvidt kød
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
12,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse