Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Brunello di Montalcino DOCG 2016, Castello Romitorio

Brunello di Montalcino DOCG 2016, Castello Romitorio

DKK 559,00

Om vinen

Romitorio-vingården ligger i den nordvestlige del af Montalcino, hvor denne klassiske Brunello produceres af Sangiovese-druer fra gamle og unge vinstokke, der omhyggeligt plukkes og selekteres før og efter afstilkning.


Gæringen foregår i rustfri ståltanke med en kort indledende periode med kold maceration (under 20°C) med skindet i ca. 15-20 timer, efterfulgt af maceration ved en højere kontrolleret temperatur, der kan vare op til 20 dage. Den malolaktiske gæring starter naturligt og varer i ca. 10 dage, før vinen lægges til hvile for at adskille den fra bundfaldet. Vinen modnes på egetræ i ca. 24 måneder, og efter aftapningen lagres den i Castello Romitorios temperaturkontrollerede kældre.


Romitorio's Brunello di Montalcino 2016 er et fremragende udtryk for Sangiovese-druen. Den har en intens rubinrød farve med komplekse aromaer af røde frugter, viol, læder og tobak. I ganen er vinen rødfrugtig, rig og fyldig, med modne tanniner og god syre, der gør den velafbalanceret og struktureret. 

Afslutningen er lang og vedvarende med et behageligt strejf af mineralitet. Denne vin egner sig til solide kødretter, såsom stegt lam eller oksekød.


Det siger anmelderne om vinen

95: Vinous

95: Robert Parker
95: Rene Langdahl

Årgang
2016
Land
Italien
Område
Toscana
Druesorter
100 % Sangiovese
Drikkemoden
2024-35
Anbefales til
Kødretter
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6