Brunello di Montalcino DOCG 2016, Castello Romitorio
Om vinen
Romitorio-vingården ligger i den nordvestlige del af Montalcino, hvor denne klassiske Brunello produceres af Sangiovese-druer fra gamle og unge vinstokke, der omhyggeligt plukkes og selekteres før og efter afstilkning.
Gæringen foregår i rustfri ståltanke med en kort indledende periode med kold maceration (under 20°C) med skindet i ca. 15-20 timer, efterfulgt af maceration ved en højere kontrolleret temperatur, der kan vare op til 20 dage. Den malolaktiske gæring starter naturligt og varer i ca. 10 dage, før vinen lægges til hvile for at adskille den fra bundfaldet. Vinen modnes på egetræ i ca. 24 måneder, og efter aftapningen lagres den i Castello Romitorios temperaturkontrollerede kældre.
Romitorio's Brunello di Montalcino 2016 er et fremragende udtryk for Sangiovese-druen. Den har en intens rubinrød farve med komplekse aromaer af røde frugter, viol, læder og tobak. I ganen er vinen rødfrugtig, rig og fyldig, med modne tanniner og god syre, der gør den velafbalanceret og struktureret.
Afslutningen er lang og vedvarende med et behageligt strejf af mineralitet. Denne vin egner sig til solide kødretter, såsom stegt lam eller oksekød.
Det siger anmelderne om vinen
95: Vinous
95: Robert Parker
95: Rene Langdahl