Brunello di Montalcino DOCG 2016, La Gerla
Om vinen
Dette er vingårdens flagskib, som er fremstillet af de bedste druer fra vingårdens hovedvinmark, Vigna gli Angeli, som blev plantet første gang i 1976. Druerne udvælges strengt og drastisk for at nå et drue/ha-udbytte på 65 quintals. Vinmarkerne ligger i den sydlige del af Montalcino kommune på sand- og lerjord 270-320 meter over havets overflade.
Vinifikationen består af afstilkning af druerne og blød presning af bærrene under kontrol af gæringstemperaturen. Maceration på skallerne i ca. 15 dage med hyppige overpumpninger. Den lagres i mindst 24 måneder på egetræsfade af forskellig kapacitet med 2 omstikninger om året, efterfulgt af flaskelagring.
Resultatet er en ekstremt kompleks vin, både i aromaerne og i den unikke tanninstruktur. Vinen har en intens og livlig rubinrød farve og aromaer af blomster og bær, saftig og læskende, og derefter vilde og læderagtige noter.
Vinen produceres kun i store årgange og er velegnet til meget lang lagring.
Det siger anmelderne om vinen
96: James Suckling
95: Vinous
94+: Robert Parker
94: Wine Enthusiast