Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Brunello di Montalcino Tenuta Nuova DOCG 2016, Casanova di Neri

Brunello di Montalcino Tenuta Nuova DOCG 2016, Casanova di Neri

DKK 899,00

Om vinen

Tenuta Nuova er resultatet af et innovativt vinmarksprojekt plantet i et område sydøst for Montalcino, der aldrig var blevet prøvet før, og repræsenterer ønsket om at producere en Brunello med stor personlighed: struktur, finesse, mængde og kvalitet af tanniner, længde, drikbarhed og lagringspotentiale. Jordbunden, mikroklimaet og den botaniske virkelighed, der er typisk for den middelhavsmaquis, der omgiver vinmarkerne, er den perfekte demonstration af Tenuta Nuovas exceptionelle terroir. En genkendelig vin, som er blevet belønnet af verdens vigtigste meningsdannere: Wine of the Year for Wine Spectator, 100/100 Robert Parker, 100/100 James Suckling er blot de mest markante eksempler.

Vinifikationen foregår med manuel udvælgelse af druerne før og efter afstilkningen med en optisk selector. Herefter følger spontan gæring uden brug af tilsat gær og maceration assisteret af hyppige stampninger. Alt dette foregår i koniske ståltanke ved en kontrolleret temperatur i 24 dage.

Farven er en ungdommelig, dyb rød. En næse med stor aromatisk intensitet; noter af rød frugt, især kirsebær, kombineres perfekt med Tenuta Nuovas sædvanlige balsamiske karakter. Smagen er endeløs: rig, dyb, omsluttende og med en ekstrem renhed af frugt. Den efterfølges af smag og syre, som på mesterlig vis blander sig med de levende, boblende tanniner. Eftersmagen varsler et meget langt liv for denne store årgang.

Det siger anmelderne om vinen

98: James Suckling

97+: Robert Parker
97: Rene Langdaht

Årgang
2016
Land
Italien
Område
Toscana
Druesorter
100 % Sangiovese
Drikkemoden
2026-38
Anbefales til
Kødretter
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14,5 %
Antal pr. kasse
6