Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Brunello di Montalcino

Brunello di Montalcino "Vigna Spuntali" DOCG 2016, Val di Suga

DKK 599,00

Om vinen

Vinkælderen Val di Suga producerer denne sensationelle Brunello di Montalcino DOCG med 100% Sangiovese Grosso-druer fra 'Vigna Spuntali'; en vinmark, der ligger på den sydvestlige skråning, den varmeste del af Montalcino, i en højde af ca. 300 meter over havets overflade. Produktionsteknikken omfatter gæring af druerne i cementtanke i ca. 20 dage ved en temperatur på ca. 25/30 °C. Vinen modner derefter i 24 måneder på 300 liters franske egetræsfade. Derefter modnes den i flasken i mindst 24 måneder.

Spuntali-vinmarken er historisk kendt som det bedste område på den sydvestlige side af Montalcino; den side, der vender ud mod havet. Spuntali repræsenterer et historisk cru for Brunello di Montalcino; det er kendetegnet ved et unikt terroir, takket være hvilket det gennem årene er blevet et historisk og velgenkendeligt ikon for Brunello. Spuntali-skråningen er den mest solrige og tørre af de tre Brunello-skråninger; den er kendetegnet ved et middelhavsklima på grund af sin nærhed til havet, mindre end 40 km væk.

For øjet har denne Brunello en stærk granatfarve med rubinrøde nuancer. Bouqueten åbner sig med en varm, intens og raffineret næse. Der er en bred eksplosion af moden frugt med noter af sorte kirsebær, tørrede figner, kandiseret frugt og især appelsin. Smagen er præget af søde, bløde tanniner, der ledsages af en lang finish, rig på noter af blomme og brombær.

Det siger anmelderne om vinen

95: Vinous

95: James Suckling

Årgang
2016
Land
Italien
Område
Toscana
Druesorter
100% Sangiovese Grosso
Drikkemoden
2026-40
Anbefales til
Kødretter
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14.5%
Antal pr. kasse
6