Barolo "Le Coste di Monforte" DOCG 2016, Pecchenino
Om vinen
Vinen kommer fra en enkelt vinmark i området, Le Coste di Monforte. Vinmarken er 45 år gammel, ligger i 440 meters højde og vender mod sydøst. Jorden er medium struktureret med hvidlig mergel. Gæringen varer ca. 3 uger og foregår i ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 27°C. Skallerne forbliver i kontakt med vinen i yderligere 4 uger under udblødningen efter gæringen, hvor man bruger den gamle metode med nedsænkede kapsler. Efter omstikning forbliver vinen i stål til malolaktisk gæring og omstikkes derefter til fade.
Vinen lagrer ca. 24 måneder på 25 hl egetræsfade og 12 måneder på cementtanke.
Vinen har en granatrød farve. Næsen er rig og dyb. Man fornemmer antydninger af hø, viol, tobak, hvid peber, vild mynte og lakrids. Smagen er robust med en stram, mineralsk finish. Tanninerne er tætte, men silkebløde og velafbalancerede.
Det siger anmelderne om vinen
97: Vinous
95: Robert Parker