Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Brunello di Montalcino DOCG 2016, Fuligni

Brunello di Montalcino DOCG 2016, Fuligni

DKK 679,00

Om vinen

Vingården Fuligni dækker omkring hundrede hektar, der udelukkende er opdyrket, i en næsten sammenhængende stribe jord på Montalcinos nordøstlige skråning, hvor den mest klassiske produktion af Brunello-vin historisk set har fundet sted.

Vinmarkerne har en samlet udstrækning på fjorten hektar og ligger først og fremmest på lokaliteten "I Cottimelli" i en højde mellem 380 og 450 meter over havets overflade. Her tilhører jordbunden, der overvejende er eksponeret mod nordøst, udelukkende den geologiske formation S.Fiora (galestro), af eocæn oprindelse, og består overvejende af stenet skelet.

Brunello Fuligni lagres i 4 år, heraf 2,5 og nogle gange endda 3 år på træ. Den er kendetegnet ved en fremragende holdbarhed.

Den afslører gradvist dens kompleksitet og udfolder sig med en røget flinthed, balsamiske nuancer og middelhavsurter. Tilsyneladende endeløs i lag og dybde, der er generøsitet, men det tynger aldrig ganen. Kraftige, sofistikerede tanniner er fint pulveriserede, og gennemtrængende syrlighed stråler igennem. Antydninger af lakrids, viol, blodappelsin og jern dukker til sidst op. Lang og vedholdende afslutning.

Det siger anmelderne om vinen

Vinous................: 98 points
Robert Parker.....: 95 points
Rene Langdahl...: 98 points

Årgang
2016
Land
Italien
Område
Toscana
Druesorter
100 % Sangiovese
Drikkemoden
2026-40
Anbefales til
Kødretter
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6