Brunello di Montalcino "La Casa" DOCG 2016, Caparzo
Om vinen
Caparzo Brunello di Montalcino DOCG Vigna la Casa kan betragtes som en sand ønologisk juvel, og ikke kun i Montalcino. Navnet LA CASA kommer af, at det tidligere var en af de ejendomme, hvor der boede nogle bønder, som var ansat af ejerne af Palazzo Montosoli, der ligger et par hundrede meter væk. Den første årgang af Brunello di Montalcino Vigna La Casa blev produceret i 1977. På det tidspunkt vidste man ikke meget om terroir, og man var ikke særlig opmærksom på begrebet zoneinddeling, som først er blevet indført i Montalcino i de senere år. Caparzo var igen en banebrydende vingård, der producerede en af de første 'Single Vineyard' Brunello di Montalcino i en af de mest berømte vinmarker i kommunen. Med Brunello di Montalcino La Casa markerede Caparzo også en anden milepæl: at være et af de første vinhuse, der introducerede barrique i Montalcino, og formåede at skabe en vin med en blid og elegant sjæl.
Vingården La Casa på 5 hektar ligger på Montosoli-bjerget, 275 meter over havets overflade, med syd-syd-orientering. sydlig til sydøstlig eksponering. Montosoli-bakken er ikke en stor bakke, men dens lille højde beskytter den mod både tåge og forårsfrost, så kvaliteten af druerne er ubestridelig. Jorden er af skifer-ler, kendt som mergel, og har god dræning. Vingården har en fremragende eksponering mod solen, et meget vigtigt aspekt for dette område af Montalcinos nordlige skråning, som har en gennemsnitlig årstemperatur lavere end på andre skråninger.
Vinen har en rubinrød farve, der bliver granatrød med alderen, og en bouquet, der er gennemtrængende, meget bred og varieret med noter af bær, krydderier og vanilje. Smagen er tør, varm, velafbalanceret i sin stramhed, fyldig og vedholdende.
Det siger anmelderne om vinen
94: Vinous
95: Robert Parker