Brunello di Montalcino "Vigna Nastagio" DOCG 2016, Col d'Orcia
Om vinen
Nastagio-vinmarken ligger på en høj flodterrasse i Orcia-flodens bassin i en højde af 200-220 m over havets overflade på et område på 8 ha med sydøstlig eksponering. Jordtypen er leret lerjord af pliocæn oprindelse med godt skelet og dræning. Den er alkalisk og blandt de rigeste på aktiv kalksten i Col d'Orcia-området. (40% ler, 39% silt, 21% sand - PH 8,2). Opbindingssystemet er Guyot og Cordone Speronato.
Vinifikation: Gæringen på skindet varer 18-20 dage ved en kontrolleret temperatur på under 28° C i lave og brede 100 hl ståltanke, der er specielt fremstillet til at udtrække tanniner og farve effektivt, men skånsomt. Lagringen foregår det første år i 5 hl franske egetræs-tonneaux og derefter i egetræsfade. Efterfølgende lagring på flaske i mindst 12 måneder i temperaturkontrollerede rum.
Vinen har en rubinrød farve med granatfarvede nuancer og en bred, intens og kompleks bouquet med aromaer af modne røde bær i harmoni med tydelige noter af krydderier og vanilje.
Smagen repræsenterer en vin med fremragende struktur og velpræsenterede tanniner, bløde og modne tanniner. Der er en perfekt balance mellem syren og den tanniske tekstur. I finishen er eftersmagen lang, krydret og med stor vedholdenhed.
Det siger anmelderne om vinen
94: Wine Advokat
94: Vinous
94: James Suckling
93: Wine Enthusiast