Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Brunello di Montalcino

Brunello di Montalcino "Vigna Nastagio" DOCG 2016, Col d'Orcia

DKK 545,00

Om vinen

Nastagio-vinmarken ligger på en høj flodterrasse i Orcia-flodens bassin i en højde af 200-220 m over havets overflade på et område på 8 ha med sydøstlig eksponering. Jordtypen er leret lerjord af pliocæn oprindelse med godt skelet og dræning. Den er alkalisk og blandt de rigeste på aktiv kalksten i Col d'Orcia-området. (40% ler, 39% silt, 21% sand - PH 8,2). Opbindingssystemet er Guyot og Cordone Speronato.

Vinifikation: Gæringen på skindet varer 18-20 dage ved en kontrolleret temperatur på under 28° C i lave og brede 100 hl ståltanke, der er specielt fremstillet til at udtrække tanniner og farve effektivt, men skånsomt. Lagringen foregår det første år i 5 hl franske egetræs-tonneaux og derefter i egetræsfade. Efterfølgende lagring på flaske i mindst 12 måneder i temperaturkontrollerede rum.

Vinen har en rubinrød farve med granatfarvede nuancer og en bred, intens og kompleks bouquet med aromaer af modne røde bær i harmoni med tydelige noter af krydderier og vanilje.

Smagen repræsenterer en vin med fremragende struktur og velpræsenterede tanniner, bløde og modne tanniner. Der er en perfekt balance mellem syren og den tanniske tekstur. I finishen er eftersmagen lang, krydret og med stor vedholdenhed.

Det siger anmelderne om vinen

94: Wine Advokat

94: Vinous
94: James Suckling
93: Wine Enthusiast

Årgang
2016
Land
Italien
Område
Toscana
Druesorter
100% Sangiovese
Alkoholprocent
15 %
Antal pr. kasse
6