Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Brunello di Montalcino White Label DOCG 2016, Casanova di Neri

Brunello di Montalcino White Label DOCG 2016, Casanova di Neri

DKK 519,00

Om vinen

Vinteren var præget af mildt vejr med rigelig nedbør i februar; knopskydningen var regelmæssig i den første uge af april. Blomstringen fandt sted i den sidste uge af maj med solrigt vejr, perfekt til en god frugtsætning. Sommeren havde tendens til at være mild, uden overdrevne varmetoppe og med en del regn. Modningen foregik langsomt og stabilt, bl.a. takket være de store temperaturudsving mellem dag og nat i dagene op til høsten, hvilket gav en næsten perfekt modning af druerne.

Vinifikationen foregår med manuel udvælgelse af druerne før og efter afstilkningen med en optisk selector. Derefter følger spontan gæring uden brug af tilsat gær og maceration assisteret af hyppige stampninger. Alt dette foregår i temperaturkontrollerede koniske ståltanke i 25 dage.

Vinen præsenterer en sædvanlig lys rød farve, når den er meget ung. Flot balance mellem små røde frugter og krydderier i næsen, efterfulgt af noter af chokolade. I munden forstår man straks 2016'erens storhed: god balance mellem de enkelte komponenter, perfekt modenhed i tanninerne og fremragende syre. Alle faktorer, der giver øjeblikkelig nydelse og antyder en stor evne til at lagre.

Det siger anmelderne om vinen

Vinous................: 94 points
Robert Parker.....: 94 points
Rene Langdahl...: 95 points

Årgang
2016
Land
Italien
Område
Toscana
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Sangiovese
Drikkemoden
2026-38
Anbefales til
Kødretter
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14,5 %
Antal pr. kasse
6