Nye forårsvine

Hermed præsenteres en række nye spændende vine, som vi netop har fået på programmet. Det er vine fra fællesskabet Sampietrana fra Puglien, hvor en række mindre vinbønder sammen driver et vineri og en salgsorganisation, samt fra Fabbrica, der er et helt nyt vineri fra Toscana, der er ejet af et schweizisk ægtepar med passion for vin. Sidst er der vine fra Antica Enotria, som er en producent fra Puglien, med fokus på økologi og bæredygtighed.


Vine fra Cantina Sociale Sampietrana

Denne vin er dyrket på lerede marker med et højt niveau af kalk. Vinen er lagret i egetønder (barriques) i 6 måneder. Vinen har en strågul farve med gyldne refleksioner. Duften er floral med hints af vanilje. Den lette fadlagring giver vinen en god dybde og struktur uden at det tager overhånd. Smagen er tør med let fedme og med toner af banan og ananas. Sammen med en frisk syre giver det vinen en behagelig afslutning. Pris 85 kr.
Stokkene til denne vin gror på marker rig på både ler og kalk. Vinen macereres på ståltank og hældes efterfølgende på 225 liters barriques af fransk eg. Vinen lagres i 16 måneder på fad efterfulgt af 6 måneder på flaske før frigivelse. Vinen har en dyb rubinrød farve med en indbydende duft af røde kirsebær og jordbær blandet med krydrede noter af vanilje. Sødmen strømmer op af glasset i alle dens afskygninger af sødlig tobak, vanilje, kanel samt en smule karamel og lys kakaopulver. Smagen er blid, rund og mild – her kan alle være med! Syren er tilstede men uden at virke skarp. Tanninerne er tilstede, men virker bløde som velour. Pris 79 kr.


Vine fra Fabbrica

Denne spændende vin fra vingården Fabbrica tæt på den maleriske by Pienza, som er på UNESCO's verdensarvsliste, er dyrket på marker med sandet ler og kalksten. Jorden dyrkes på organisk vis, og arbejdet foregår med så megen hensynstagen til naturen som muligt, ligesom druerne håndplukkes. Vinen er lavet på 50 % Vermentino og 50 % Viogniner og hver druesort lagres i 11 måneder i store 2000L træfade. Produktionsprocessen er noget særligt med vildgær og temperaturstyret gæring ved 18 oC. Der produceres 13.000 af denne vin om året. Farven er gylden og vinen har en duft af eksotiske gule frugter. Smagen er blød og elegant med noter af gule blommer, ferskner og grapefrugt, der giver vinen en frisk og balanceret finish. Pris 125 kr.
Denne spændende vin fra vingården Fabbrica tæt på den maleriske by Pienza, som er på UNESCO's verdensarvsliste, er dyrket på marker med sandet ler og kalksten. Jorden dyrkes på organisk vis, og arbejdet foregår med så megen hensynstagen til naturen som muligt, ligesom druerne håndplukkes. Vinen er lavet på 100 % Sangiovese og vinen lagres i 15 måneder i cementtanke. Produktionsprocessen er noget særligt med vildgær og 15 % af druerne som hele klaser. Druerne har fået lov til at 'macerere' længe, hvilket betyder at drueskallerne har ligget i mosten i lang tid. Resultatet er en blød og meget drikkevenlig vin. Der produceres 13.000 af denne vin om året. Farven er rubinrød og vinen har en duft af modne kirsebær og granatæble. Smagen er blød, saftig og elegant med silkebløde tannier og noter af modne kirsebær og jordbær giver vinen en perfekt og balanceret finish. Pris 125 kr


Vine fra Antica Enotria

Falanghina er en klassisk græsk drue, der i mange generationer er dyrket i Syditalien. Druen er kendetegnet ved duft og smag af eksotiske frugter og en god syre. Vinen har en strågul farve med gyldne undertoner. Duften har toner af ananas og banan, og smagen er sprød med mineralitet og eksotiske frugter. Vinen har en dejlig friskhed og er godt sat sammen. Vinen er lagret 6 måneder i ståltanke. Pris 105 kr.

Farven er teglrød. Duften er karakterfuld med svesker og friske røde frugter. Smagen er elegant og frisk med rødfrugt. Vinen har ikke andre Primitivo vines overdrevne frugtsødme, men er derimod lettere og mere raffineret. Druerne gærer i ståltanke i 12 dage. Vinen lagrer i ståltanke i 12 måneder fulgt af yderligere 4 måneder på flaske. Pris 115 kr.

Nero di Troja
Vinen har en dyb, rød farve. Duften er intens og elegant med modne, røde frugter og krydderier. Smagen er blød og behagelig med saftig moden frugt kombineret med en god friskhed. Druerne gærer i ståltanke i 12 dage. Vinen lagrer i ståltanke i 12 måneder fulgt af yderligere 12 måneder i store 30 HL egetønder. Pris 119 kr.

Aglianico
Vinen har en dyb, rød farve- Duften er intens og kompleks med modne frugter og skovbær, vanilje og andre krydderier. Smagen er fløjlsblød og varm med modne blommer, chokolade og sorte kirsebær. Vinen har saftighed og friskhed og et let tanninbid. Druerne gærer i ståltanke i 14 dage. Vinen lagrer i ståltanke i 6 måneder fulgt af yderligere 12 måneder i store 30 HL egetønder. Pris 119 kr.


Med venlig hilsen
Italux Teamet