Om Cantina Sociale Sampietrana
Cantina Sampietrana blev etableret i 1952 af en gruppe landmænd, forpagtere og ejere af vingårde omkring et fælles mål: at kultivere, høste og producere vin af deres egne druer, og markedsføre denne i fællesskab. De valgte en strategisk placering af vingården tæt på jernbanen i det historiske centrum af San Pietro Vernotico i Puglien, så vinen kunne transporteres til markederne i det nordlige Italien og resten af Europa. Her efter 60 år forbliver Cantina Sampietrana tro overfor kooperativets værdier ved stiftelsen, men har samtidig indført avanceret teknologi, hvorved de har udviklet sig til en moderne producent, der sælger vine fra Puglien over hele verden.
Vingården er lokaliseret i Salento, der er et stykke land, der adskiller det Ioniske og Adriatiske hav, og som er kendetegnet ved olivenlunde og vinmarker. Både lokale og internationale druetyper dyrkes på de 200 ha, herunder Primitivo, Negroamaro, Malvasia, Nera di Brindisi samt den gamle Susumaniello. I mange år har vingården fokuseret på at dyrke lokale druer som vinbuske, som nu er mere end 40 år gamle. Dyrkningen følger en ”integrated agriculture” metode, og bæredygtige metoder forsøges fulgt, hvor det er muligt, herunder brugen af grøn energi.
Hovedparten af høsten udføres manuelt og lige efter solopgang for at sikre at druerne ankommer til videre forarbejdning i perfekt tilstand. Gæringen foretages under temperatur kontrol, og for at sikre kvaliteten gennem hele produktionen udføres årligt en international anerkendt BRC/IFS certificering.
Cantina Sampietrana forbliver dedikerede til at følge stifternes filosofi: at producere raffinerede og fyldige vine som repræsenterer de Middelhavsdufte og aromaer, som er karakteristiske for Puglien.