Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Salento Chardonnay Plio IGP 2021, Sampietrana

Salento Chardonnay Plio IGP 2021, Sampietrana

DKK 85,00

Om vinen

Denne vin er dyrket på lerede marker med et højt niveau af kalk. Vinen er lagret i egetønder (barriques) i 6 måneder. 

Vinen har en strågul farve med gyldne refleksioner. Duften er floral med hints af vanilje. Den lette fadlagring giver vinen en god dybde og struktur uden at det tager overhånd. Smagen er tør med let fedme og med toner af banan og ananas. Sammen med en frisk syre giver det vinen en behagelig afslutning.

Producenten

Cantina Sampietrana er et kooperativ som blev etableret i 1952 mellem en gruppe landmænd, forpagtere og ejere af vingårde i området. Målet var: at kultivere, høste og producere vin af deres egne druer, og markedsføre denne i fællesskab.

Vingården er lokaliseret i Salento, hvor der både dyrkes lokale og internationale druetyper på de 200 ha vinmarker. Vingården fokuseret på at dyrke vine fra stokke, der nu er mere end 40 år gamle. De tilstræber at anvende bæredygtige metoder, hvor det er muligt, herunder brugen af grøn energi.

Læs mere om producenten her..


Det siger anmelderne om vinen:

Houlbergs Vinblog: 4,5/7 points - se anmeldelse her..
"Duften er meget anderledes, da fadpræget er meget blidt … der er spidskommen, papkasser, en snert vanilje og så ellers en hvid frugt med melon, pærer, fersken … meget afdæmpet, stille og neutral med nogle gule og hvide blomster.

Smagen er mere udtryksfuld, selvom det bestemt ikke er en bombe, men mere en stille vin, hvor der er melon, lemon, æblemost og blid, blød og omgængelig med en lille sødme, der giver balance op mod bitterheden fra lemon … og måske lidt syltede citroner suppleret med nogle lettere salte noter. 89 point."

Årgang
2021
Land
Italien
Område
Puglien
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Chardonnay
Drikkemoden
2023-25
Anbefales til
Aperitif, retter med hvidt kød, skaldyr
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13 %
Antal pr. kasse
6