Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Toscano Rosso IGT 2018, Fabbrica

Toscano Rosso IGT 2018, Fabbrica

DKK 109,00

Om vinen

Denne spændende vin fra vingården Fabbrica tæt på den maleriske by Pienza, som er på UNESCO's verdensarvsliste, er dyrket på marker med sandet ler og kalksten. Jorden dyrkes på organisk vis, og arbejdet foregår med så megen hensynstagen til naturen som muligt, ligesom druerne håndplukkes. Vinen er lavet på 50 % Sangiovese og 50 % Syrah, og 75 % af vinen lagres i 12 måneder i ståltanke, og de sidste 25 % i egefade. Der produceres 10.000 flasker om året af denne vin.

Farven er rubinrød og vinen har en duft af modne kirsebær, krydderurter og rabarber. Smagen er saftig og elegant med silkebløde tannier og noter af modne kirsebær, jordbær og krydderurter giver vinen en perfekt og balanceret finish. 

Om producenten

Vingården ejes af det schweiziske ægtepar Philippe og Tonie Bertherat. De har indgået et samarbejde med 2 kendte vinmagere, Maurizio Saettini og Michele Corsi; sidstnævnte er tidligere vinmager ved Biondi-Santi, der er en meget anset Brunelloproducent. Overalt i produktionen tænkes der organisk og bæredygtigt, og vand og restprodukter fra vinproduktionen genbruges så intet går til spilde. Strømmen produceres af solceller og sprøjtemidler er bandlyst.

Der dyrkes 24 ha vinmarker og produktionen er på 38.000 flasker om året. Jordbunden er præget af kalksten, ler og marine aflejringer som sand og skaller.

Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen:

Houlberg 4,5/7 - se anmeldelse her..
"Der er god bid, så dermed bliver det en frisk og dejlig lille toscaner."

Årgang
2018
Land
Italien
Område
Toscana
Dyrkningsmetode
Druesorter
50 % Sangiovese, 50 % Syrah
Drikkemoden
2021-2024
Anbefales til
Pasta, Pizza, forretter med kød
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13 %
Antal pr. kasse
6
Producent