ESSENSEN AF FABBRICA

UTRADITIONEL TILGANG TIL VINDYRKNING GIVER FRIHED TIL AT EKSPERIMENTERE


ANTAL HEKTARER MED VIN: 24 ha
DYRKNINGSMETODE: Bæredygtig
TYPER AF DRUER: Sangiovese, Syrah, Vermentino, Voignier

Om Fabbrica

Vingården ejes af det schweiziske ægtepar Philippe og Tonie Bertherat. De er arkitekter af uddannelse, og det ser man straks når man besøger vingården. Designet er knivskarpt og kvaliteten af byggeriet og interiøret er tårnhøj. Vineriet har form af en mursten og trækker historiske spor tilbage til dengang, der var et teglværk på grunden. De har indgået et samarbejde med 2 kendte vinmagere, Maurizio Saettini og Michele Corsi; sidstnævnte er tidligere vinmager ved Biondi-Santi, der er en meget anset Brunelloproducent.


Overalt i produktionen tænkes der organisk og bæredygtigt, og vand og restprodukter fra vinproduktionen genbruges så intet går til spilde. Strømmen produceres af solceller og sprøjtemidler er bandlyst.

De elegante etiketter på Fabbrica’s vine er produceret af den verdensberømte kunstner Ugo Rondinone, der blandt andet har lavet en af USA’s største kunstværker: Seven Magic Mountains. Han har også lavet figuren der står foran vingården.


Der dyrkes 24 ha vinmarker og produktionen er på 38.000 flasker om året. Jordbunden er præget af kalksten, ler og marine aflejringer som sand og skaller, og dette giver gode dyrkningsmuligheder for aromatiske franske druer som Syrah og Viognier.

Vine de producerer

Bianco di Fabbrica
Rosato di Fabbrica
Rosso di Fabbrica
Sangiovese di Fabbrica
Syrah di Fabbrica

Vine fra Fabbrica

Toscano Rosso IGT 2018, Fabbrica

DKK 109,00

Toscano Sangiovese IGT 2016, Fabbrica

DKK 165,00