Se nyhedsbrevet i en browser

Nye vinproducenter ved Italux

På dette års Vinitaly-vinmesse fandt vi 3 nye interessante vinproducenter, og vi har taget nogle af deres vine med i vores program. Det er producenter fra Veneto, Friuli og Toscana. Læs mere om disse producenter nedenfor.

CANOSO

I Veneto fandt vi to vine fra Canoso i Monteforte d'Alpone meget interessante, og vi har taget deres Soave Classico Fonte og Valpolicella Superiore Terra med i vores program.

Canososo-vinhuset ligger i den sydøstlige del af Classicoområdet i Cà del Vento-vinmarken, som er den mindste vinmark i Soave. Med en produktion på kun ca. 70.000 flasker om året er tilgangen til vinfremstilling minimalistisk og kombinerer tradition med anvendelse af de mest moderne metoder. Det meste af arbejdet foregår i vinmarken for at bevare druernes særpræg, og der anvendes udvalgte gærtyper kombineret med lave temperaturer ved gæringen. Hvidvinene modnes i mindst seks måneder på ståltanke, mens rødvinene lagres på franske barriques og tonneaux. Ved hjælp af tanke på mellem 5 og 200 hektoliter får vinene deres egenart ved at der vinificeres og forarbejdes små partier fra forskellige dele af vinmarkerne.

Læs mere om producenten ...

Soave Classico Fonte DOC 2021, Canoso

Vinen har en strålende strågul farve. Den har en god intensitet og kompleksitet, med blomsteragtige noter af kamille, hyldeblomst og vilde blomster, og en frisk og delikat finish.

Vinen har en fin balance mellem syre og frugt og en god mineralitet. Vinens saftighed og struktur gør den lang og vedholdende i eftersmagen

Læs mere

Valpolicella Superiore Terra DOC 2017, Canoso

Vinen har granatæblefarvede nuancer. I næsen er en intens note af røde frugter fremtrædende, især vilde kirsebær og sure kirsebær. Den frugtagtige note, der er typisk for Val Squaranto-dalen, ledsages af en behagelig vaniljenote som følge af den lange lagring i barriques.

Den har en behagelig friskhed, der forstærker den frugtagtige note. Dette sammen med en god saftighed, gør vinen behagelig, kompleks med en lang, tør eftersmag.

Læs mere

CASA EMMA

I Toscana har området omkring Casa Emma særlige klimatiske forhold, da det ligger tæt på havet i fugleflugtslinje og der ikke findes naturlige barrierer. Dalen, hvor ejendommen ligger, har en morfologisk form som et amfiteater med et mikroklima, der er anderledes end i de andre underzoner i Chianti Classico. I dette naturlige amfiteater stopper vejrfænomener, der kommer nordfra, normalt ved San Donato og krydser ikke den nærliggende Colle di Pietracupa, mens vejrfænomener, der kommer fra Siena, forbliver fanget i Poggibonsi-sænkningen. Området er derfor kendetegnet ved en mindre nedbørsmængde end det omkringliggende område.

Læs mere om producenten ...

Chianti Classico DOCG 2020, Casa Emma

Intensiv rubinrød farve med violette reflekser. Duftnoter: liflig og frisk i næsen, præget af en meget intens duft af kirsebær og vilde bær med en fornemmelse af vanilje, der gør at vinen er harmonisk og ikke påtrængende. Vinen har en god struktur og fløjlsagtige tanniner med en vedvarende finish med god syre og mineralitet.

Læs mere

Chianti Classico Riserva DOCG 2019, Casa Emma

Farven er en intens rubinrød med intense og vedvarende aromaer af brombær og solbær på en balsamisk tekstur. Smagen er struktureret i munden, afbalanceret og drevet af bløde, fløjlsagtige tanniner, med en lang vedholdenhed og en behagelig mineralsk finish.

Læs mere

LE MONDE

I Friuli blev Le Monde med 50 hektar vinmarker grundlagt i 1970 af Pistioni familien og overtaget af Maccan-familien i 2008. Maccan familien er også fra Friuli og ejer en industrivirksomhed. Familien har en vision om at skabe vine fra området af høj kvalitet. Den 31 årige Alex Maccan, der er passioneret vinelsker, var klar til at påtage sig opgaven.

Fra begyndelsen har Alex Maccan delegeret den vigtige opgave som winemaker til eksperter; først Franco Bernabei og nu Giovanni Ruzzene. Ønsket er at producere vine med friskhed og balance der er umiddelbart drikkelige.

Læs mere om producenten ...

Pinot Grigio DOC 2022, Le Monde

Vinen vokser på en ler- og kalkstensjord rig på mikroelementer og er resultatet af en 24-48 timers kold maceration før gæringen, en skånsom presning af druerne, gæring ved kontrolleret temperatur og efterfølgende modning i ståltanke i kontakt med gæren.

Med en ravgul farve og et let kobberfarvet skær afslører den en delikat struktur i næsen, der er kendetegnet ved en bred vifte af tydelige blomsternoter. Smagen har en smidig struktur, der understøttes af en tydelig friskhed og smag. Delikate, men vedvarende noter af hvide frugter.

Læs mere

Pinot Bianco DOC 2022, Le Monde

Vinen vokser på en ler- og kalkstensjord rig på mikroelementer og er resultatet af en kold forgæring på 24-36 timer, blød presning af druerne, alkoholisk gæring ved kontrolleret temperatur og efterfølgende modning på bærmen i ståltanke flere måneder.

Farven er dyb strågul med strålende gyldne reflekser. Vinen dufter af ferskner, blommer og tørret frugt og har en fin mineralitet. Smagen er frisk, balanceret og blød.


Læs mere

Refosco DOC 2020, Le Monde

Vinstokkene vokser på en lerholdig, kalkholdig jord, der er rig på mikroelementer. Druerne vinificeres med en maceration der varierer fra 12 til 15 dage, med daglig nedstempling ved kontrollerede temperaturer. Gæringen afsluttes malolaktisk i ståltank.

Vinen er flot rubinrød med violette nuancer og har en kraftig duft med varme noter af modne røde frugter og krydrede dufte. En yndefuld og aristokratisk smag, der fra den første slurk sikrer den perfekte harmoni mellem krop, mineralske noter og en tæt, silkeagtig tanninholdig tekstur.

Læs mere