Barbara d'Alba Pozzo DOC 2015, Renato Corino

DKK 182,00

Om vinen

En enkeltmarks barbera hvor alle druerne høstes fra vinmarken Vigna Pozzo. Jordbundsforholdene er kalkholdig og leret. Den gennemsnitlige alder på stokkene er ca. 60 år. Vinen lagres 18-20 måneder på fad i forskellige træsorter med forskellige aldre. Vinen hældes herefter ufiltreret på flaske. Der produceres ca. 3.000 flasker af denne vin om året.

Det her er virkelig lækker Barbera, der overrasker og brillerer med imponerende mange lag af kompleksitet. Vinen har en utrolig koncentreret næse. Lækre noter af fed, mørk, tørret sveske, krydderurter, sød vanilje og chokolade. Det lave tanninindhold giver smagen et læskende, frugtig og flæsket islæt, der med mundvandsdrivende frugtsyre skærer igennem den tykke og mørke frugt. Renato Corino rammer endnu engang spot on med denne sensationelle og drømmeagtige 2015-version, der utvivlsomt udstråler årgangens varme og modne frugt.

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Azienda Agricola Renato Corino er et forholdsvis nyt vineri, bygget i hjertet af Arborina vinmarken. Renato og hans familie er kendt for deres utrolige arbejdsmoral, passion og udholdenhed, og det ses i disse vine med stor karakter, koncentration og kompleksitet.

Familien dyrker markerne efter principperne i ’integrated agriculture’. Dækplanter gror mellem rækkerne og pløjes ned om vinteren, hvorved det undgås at bruge sprøjtemidler- Såæedes anvendes der udelukkende naturgødning,

Læs mere om producenten her...

Det siger anmeldere om vinen

Houlberg - 4.5/7 stjerner - se hele anmeldelsen her...

"Det er fortsat en landlig og levende vin med fedme, sorte kirsebær, blommer og lidt blæk, kul og støvede elementer... det smager fortsat rigtigt godt … meget blid, fast og tæt vin."

Årgang
2015
Land
Italien
Område
Piemonte
Druesorter
Barbera
Drikkemoden
2018-2023
Anbefales til
Kraftige retter med oksekød, andebryst eller mørke krydrede gryderetter.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14.5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse

Relaterede produkter

Casa Pica Umbria Bianco IGT 2019, Decugnano dei Barbi

Riesling IGP Terre di Chieti 2017, Di Sipio

Montepulciano d'Abruzzo DOP 2015, Di Sipio

Rosso di Montalcino DOC 2018, Voliero