Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Barbera d'Asti Pian Scorrone DOCG 2020, Il Falchetto

Barbera d'Asti Pian Scorrone DOCG 2020, Il Falchetto

DKK 95,00

Om vinen

Druerne dyrkes på marken Agliano Terme, der har en undergrund der er en blanding af ler, sandsten og sand. Plukningen foregår manuelt, og vinen gærer i 4-6 måneder i ståltank.


Vinen har en lys rubin farve og har en intens duft af røde frugter. Vinen er ikke lagret på træ, og viser derfor Barbera-druens naturlige saft og kraft. Den er samtidig blød og har en tiltalende friskhed, der balanceres af en behagelig syre, der får vinen til at fremstå meget harmonisk. Serveres helst let afkølet ved 16°C.

Om producenten

Il Falchetto består af 6 ejendomme. Tre er beliggende i områderne Santo Stefano Belbo og Castiglione Tinella i provinsen Cuneo. Tre yderligere ejendomme ligger i kommunerne Agliano Terme og Calosso i provinsen Asti. Det var Pietro Forno som skabte Il Falchetto i 1940, men historien om Forno familien i Santo Stefano Belbo kan på gamle kort over området, der viser ejendommens placering, spores tilbage til det 17’ende århundrede.

I vinmarkerne anvendes økologiske principper, og hver fase i vækstcyklus’en fra beskæring om vinteren til høsten følges omhyggeligt, idet arbejdet udføres manuelt. Ved vinfremstillingen anvendes såvel traditionelle metoder som moderne teknologi, og den temperaturkontrollerede gæring udføres med naturlig gær. Hvidvine gennemgår steril mikrofiltrering når de aftappes, medens rødvine efter lagring i fade aftappes ufiltreret.

Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen

Houlbergs Vinblog: 4,5/7 points - læs hele anmeldelsen her...

"Duftmæssigt er det en mørk og saftig vin med blommer, kirsebær, sorte modne kirsebær, en snert rosiner, søde krydderier samt mørk muldjord, kul og grafit … klart med mineralsk kant."

Årgang
2020
Land
Italien
Område
Piemonte
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Barbera
Drikkemoden
2022-25
Anbefales til
Forretter med kød, pasta med kød
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Læs mere på