ESSENSEN AF IL FALCHETTO

Sammenfletningen af historie, tradition, terroir og passion


ANTAL HEKTARER MED VIN: 40 ha
DYRKNINGSMETODE: Bæredygtig
TYPER AF DRUER: Moscato, Arneis, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Brachetto, Pinot Nero, Merlot

Om Falchetto

Det var Pietro Forno som skabte Il Falchetto i 1940, men historien om Forno familien i Santo Stefano Belbo kan på gamle kort over området, der viser ejendommens placering, spores tilbage til det 17’ende århundrede. Il Falchetto som det nu kaldes, består faktisk af 6 ejen-domme. Tre er beliggende i områderne Santo Stefano Belbo og Castiglione Tinella i provinsen Cuneo. Tre yderligere ejendomme ligger i kommunerne Agliano Terme og Calosso i provinsen Asti.

I slutningen af 1970øerne overtog Pietro’s sønner Natalino og Luigi ledelsen af Il Falchetto, og moderniserede vineriet, introducerede nye teknologier og ændrede vinfremstillingsmetoderne. Ejendommen bliver nu ledet af brødrene Adriano, Giorgio og Fabrizio som er 4’de generation af Forno vinmagere. Oprindeligt fokuserede de på Moscatodruen, men de har senere udvidet ejendommen ved at investere i vinmarker i nogle af de bedste områder til dyrkning af Barberadruen, som nu er blevet en vigtig del af Il Falchetto’s produktion.

I vinmarkerne anvendes økologiske principper, og hver fase i vækstcyklus’en fra beskæring om vinteren til høsten følges omhyggeligt, idet arbejdet udføres manuelt. Ved vinfremstillingen anvendes såvel traditionelle metoder som moderne teknologi, og den temperaturkontrollerede gæring udføres med naturlig gær. Hvidvine gennemgår steril mikrofiltrering når de aftappes, medens rødvine efter lagring i fade aftappes ufiltreret.

Den femte generation af familien har nu påbegyndt deres mission på Il Falchetto, og de er klar til at fortsætte Forno traditionen, og følger opmærksomt hver fase i produktionen fra vinmark til flaske.

Vine de producerer

Langhe Arneis DOC
Chardonnay Piemonte DOC
‘Incompreso’ Chardonnay Piemonte DOC
‘Soulì Broida’ Dolcetto d’Alba DOC
‘Pian Scorrone’ Barbera d’Asti DOCG
‘Lurei’ Barbera d’Asti DOCG Superiore
‘Bricco Paradiso’ Barbera d’Asti DOCG Superiore
‘La Rossa’ Barbera d’Alba DOC Superiore
‘Barbarossa’ Langhe Nebbiolo DOC
‘Solo’ Pinot Nero Piemonte DOC
‘La Mora’ Monferrato Rosso DOC
‘Tenuta del Fant’ Moscato d’Asti Canelli DOCG
‘Ciombo’ Moscato d’Asti Canelli DOCG
Brachetto d’Aqui DOCG
Moscato Passito Piemonte DOC


Vine fra Il Falchetto

Barbera d'Asti Pian Scorrone DOCG 2020, Il Falchetto

DKK 95,00

Moscato d'Asti Ciombo DOCG 2021, Il Falchetto

DKK 95,00

Langhe Arnais DOC 2021, Il Falchetto

DKK 105,00

Brachetto d'Acqui DOCG 2021, Il Falchetto

DKK 109,00

Pinot Nero DOC 2018, Il Falchetto

DKK 139,00

Sauvignon Blanc Pian Craie DOC 2019, Il Falchetto

DKK 145,00

Barbera d'Asti Superiore Bricco Paradiso DOCG 2019, Il Falchetto

DKK 185,00