Barolo Giachini 2016 DOCG, Silvio Grasso

DKK 296,00

Om vinen

Druerne til denne enkeltmarksvin stammer fra Giachini-vinmarken, som dækker et lille areal på kun 1 hektar. Marken har sydlig eksponering. Vinstokkene er alle plantet tilbage i 1975 i moderat kalkholdig og sandet jord. Vinen marcererer på ståltank hvorefter vinen fadlagres på fransk barrique i 24 måneder efterfulgt af 12 måneders flaskelagring før frigivelse.

Dyb og rubinrød farve. Frugtnoter af tørrede tranebær, sveske og blomme smelter sammen med støvet og granuleret stenmel, våd skovbund, røg og aske, der siver op fra glasset som små røgsignaler. Smagen brager igennem med krydrede noter af hvid peber. Tanniner og den skarpskårne syre breder sig i munden som en steppebrand, og efterlader hver en afkrog af munden med et evaporeret fingeraftryk af saftig frugt og tørrede krydderier.

Læs mere om vinen her... 

Om producenten

Azienda Agricola Silvio Grasso er et vinhus med en lang historie bag sig. Der er lavet vin på gården siden 1927, hvor vinhuset blev etableret. Først solgte druer til andre vinhuse, men i 1980'erne overtog Alessio Federico vingården og begyndte at aftappe hele vinproduktionen i flasker med egen label. Siden er det dyrkede vinareal steget fra 4,5 ha til 14 ha.

Udover Barolo produceres også Dolchetto d’Alba, Barbera d’Alba og en ’etisk’ vin, der er en blanding af deres fineste vine, hvor fortjenesten på salget gives til den velgørende organisation ’L’Insieme’.

Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen

Wine Enthusiast: 88 points - Kerin O'Keefe

"Aromas of toasted oak, espresso and ripe darkskinned fruit lead the way. The dense concentrated palate offers sour cherry, roasted coffee bean and vanilla alongside tightly wound tannins that clench the finish. Despite the tannins, drink sooner rather than later to catch the remaining fruit. Drink after 2023"

Houlbergs Vinblog: 6/7 points - se anmeldelse her. 

"Vi bliver holdt på dydens smalle spor med stor tørhed, markant syre, blomster, streng og svag sødlig bærfrugt og masser af tanniner, som sætter sig i mundhulen og masserer gummerne. Det er pinedød fortsat vildt skarpt og ungt … smertefuld og fantastisk."

Vinous: 89 points - Antonio Galloni

"The 2016 Barolo Giachini is one of the riper, more overt wines in this range. Succulent dark cherry, plum, coffee, chocolate and sweet spice all flesh out in the glass. This bold, luscious Barolo will drink well pretty much right out of the gate."

Årgang
2016
Land
Italien
Område
Piemonte
Druesorter
100 % Nebbiolo
Drikkemoden
2024-2036
Anbefales til
Retter med trøffel. rødt oksekød, hjemmelavet bearnaisesauce
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
15 %
Antal pr. kasse
12
Producent
Vinbeskrivelse