Barbera d'Alba Superiore "Armujan" DOC 2021, Corsini
Om vinen
Vinstokkene vokser på et areal på 1,5 hektar i ca. 450 meters højde på en lerholdig kalkstensjord, der vender mod syd/øst i kommunen Monforte d'Alba.
Vinifikationen begynder efter manuel høst i kasser med øjeblikkelig fjernelse af stilkene, efterfulgt af fire ompumpninger om dagen i den første uge. Macerationen varer tolv dage.
Efter aftapning, dekantering og malolaktisk gæring lagres vinen i træ, herunder både franske barriques og store slavonske egetræsfade i 18 måneder. Tappes på flaske i april 2023. Modnet på flaske 3 måneder før frigivelse.
Vinen er rubinrød og dufter af solbær og kirsebær samt lidt vanilje fra fadet. Smagen er fyldig med noter af kirsebær, solbær og hindbær. Fadlagringen sikrer en god fylde, der afbalanceres af den friske syre.
Denne vin er højt værdsat og anerkendt af internationale vinmagasiner. Det er en vin, der kan drikkes ung eller lagres i otte til ti år.
Om producenten
Loredana Addari og Nicola Argamante, begge uddannet inden for landbrug og specialiseret i vindyrkning og ønologi, deler den samme drøm.
I 1994 besluttede de at ændre deres liv, de lagde bylivet bag sig og købte en lille ejendom i hjertet af Langhe i Monforte d'Alba, en historisk landsby i Piemonte, der er kendetegnet ved sine gamle stenhuse. Den ligger blandt vinlandskaberne i Piemonte, som er på UNESCO's verdensarvsliste, og den er også en af de "100 smukkeste landsbyer i Italien".
Læs mere om producenten her...
Det siger anmelderne om vinen
Houlbergs Vinblog: 5/7 points - læs hele anmeldelsen her...
"Mørk og dyb … duften er mørk og dyb med en anelse nelliker, sød finsk lakrids, solbær, kirsebær, eksotisk træ … mahogni, teak samt våde egefade, men virker egentlig ganske tør og krydret. Det dufter som en fyldig, mørk og lidt vamset vin med en lille herlig landlighed.
Smagen er også lidt blød og vamset med med en frisk lille kerne … sådan solbær, brombær og sorte kirsebær med noget ribs, som får vinen til at virke frisk med et lille lemonagtig og bitter bid. Dermed bliver det sammenlagt til en frisk Barbera med tonsvis af frugt, nerve og en levende syre, lys saftighed og virkelig god smag. 92 point."