Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Barolo Bricco San Pietro DOCG 2019, Corsini

Barolo Bricco San Pietro DOCG 2019, Corsini

DKK 279,00

Om vinen

Denne Barolo er lavet af 100% Nebbiolo-druer, dyrket på kalkholdig jord med sydøstlig eksponering, i en højde af 450 meter over havets overflade i Langhe-området i Monforte d'Alba i Piemonte..

Vinifikationen begynder efter manuel høst i kasser med øjeblikkelig fjernelse af stilkene, efterfulgt af fire ompumpninger om dagen i den første uge og to ompumpninger om dagen i den anden uge. Macerationen varer 15-18 dage. Efter aftapning, dekantering og malolaktisk gæring lagres vinen på slavonske egetræsfade i 30 måneder. 

Vinen har en rubinrød farve med orange nuancer. Í duften er der tydelige blomsternoter og mørke bær samt kanel og vanilje fra fadet. Vinen er elegant og saftig og har noter af mørke bær, kaffe, lidt lakrids og peber. Tanninerne afbalanceres fint af syren. Denne komplekse og kraftfulde vin kan drikkes nu, men har også et stort gemmepotentiale.


Om producenten

Loredana Addari og Nicola Argamante, begge uddannet inden for landbrug og specialiseret i vindyrkning og ønologi, deler den samme drøm.

I 1994 besluttede de at ændre deres liv, de lagde bylivet bag sig og købte en lille ejendom i hjertet af Langhe i Monforte d'Alba, en historisk landsby i Piemonte, der er kendetegnet ved sine gamle stenhuse. Den ligger blandt vinlandskaberne i Piemonte, som er på UNESCO's verdensarvsliste, og den er også en af de "100 smukkeste landsbyer i Italien".


Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen:

Houlberg - 5,5/7 stjerner - se anmeldelse her..
"I næsen er denne Barolo langt mere sammenhængende end den foregående med tørret frugt, rosenblade, læder, svampe, fennikel, appelsinskal, nødder, skovbund, trøffel, østershatte suppleret med en smule frugtsødme, der lige binder tingene godt sammen med lidt medicinskab og ristede fadnoter med vanilje, kanel og chokolade. Det dufter virkelig godt og imponerende.

Smagsmæssigt er denne Barolo sgu også langt mere kompleks, helstøbt, fin og sart med en livlig, rig, energisk frugt og ellers pænt tør med ribs, hindbær og granatæbler, lidt Campari bitterhed, lidt balsamiske noter, mens tanninerne er knastørre, fine, sarte, skarpe, men men på en lys, lækker og udtørrende måde. Sådan skal god Barolo skrues sammen og her får du bid for skillingen. 94 point."

Årgang
2019
Land
Italien
Område
Piemonte
Druesorter
100% Nebbiolo
Drikkemoden
2023-2035
Anbefales til
Kød, vildt, lam, ost og polenta
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6