Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Barolo Bussia DOCG 2019, Corsini

Barolo Bussia DOCG 2019, Corsini

DKK 349,00

Om vinen

Denne Barolo er lavet af 100% Nebbiolo-druer, dyrket på et område mod syd/vest i en højde af 450 meter over havets overflade i Langhe-området i Monforte d'Alba i Piemonte..

Efter aftapning, dekantering og malolaktisk gæring lagrer vinen i en blanding af franske barriques og slavonske egetræsfade i 30 måneder, hvorefter den raffineres i flasken i 6 måneder.

Lys rubin farve. En frisk og livlig næse af violer, fyldige kirsebær og blomme, mynte og fennikel og en knivspids eksotisk krydderi. I munden er vinen robust og velstruktureret; en kongevin med masser af saftig, mørk frugt, hvor frugtsødmen er indhyllet i plader af smidig tannin. Den har godt af noget luft, da den er ret ung, men der er ingen tvivl om dens kvalitet og evne til at ældes.


Om producenten

Loredana Addari og Nicola Argamante, begge uddannet inden for landbrug og specialiseret i vindyrkning og ønologi, deler den samme drøm.

I 1994 besluttede de at ændre deres liv, de lagde bylivet bag sig og købte en lille ejendom i hjertet af Langhe i Monforte d'Alba, en historisk landsby i Piemonte, der er kendetegnet ved sine gamle stenhuse. Den ligger blandt vinlandskaberne i Piemonte, som er på UNESCO's verdensarvsliste, og den er også en af de "100 smukkeste landsbyer i Italien".


Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen:

Houlberg - 6/7 stjerner - se anmeldelse her..
"Duftmæssigt minder den meget om foregående … men en anelse mere luftig i udtrykket, men fortsat med læder, blomster, tørrede blomster, roser, violer, trøffel og en sart lys frugt af jordbær, ribs og hindbær og så diskret fadnoter med lakridskonfekt, vanilje, kanel, fennikel samt lakrids og ristede noter.

I munden virker vinen mere finkornet, frugten ren, klar og bestemt lysere end foregående Barolo med masser af lyse og sure kirsebær, moreller, ribs, hindbær og grønne jordbær, hvilket så suppleres af lemon og sort te bitterhed. Det er let, lyst og virkelig tørt med ret stramme samt knastørre tanniner, der sætter sig øverst i ganen og denne syrlige, stringent og skolelærerindefaste facon. 95 point.
"

Årgang
2019
Land
Italien
Område
Piemonte
Druesorter
100% Nebbiolo
Drikkemoden
2023-2038
Anbefales til
Ideel til kød, vildt som f.eks. vildsvin og retter med intens smag af modne og krydrede oste
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13 %
Antal pr. kasse
6