Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Pinot Nero Argamakow DOC 2018, Corsini

Pinot Nero Argamakow DOC 2018, Corsini

DKK 179,00

Om vinen

Vinstokkene med Pinot Noir druer vokser i Monforte d'Alba på kalkholdig lerjord på et areal på 0,4 hektar i ca. 520 meters højde mod øst. 

Vinifikationen begynder efter manuel høst i kasser, hvor stilkene fjernes med det samme. Derefter foretages der fire daglige ompumpninger i den første uge, og macerationen varer otte dage. Efter aftapning, dekantering og malolaktisk gæring lagres vinen i forskellige franske barriques i 18 måneder. 

Vinen er lys rød, og har en dejlig frisk og frugtig duft af røde bær. Vinen har bløde tanniner og smuk frugt, herunder solbær, brombær og  hindbær. Smagen er kompleks og samtidig fin og elegant, som den er en i en god Pinot Noir. Her er mørke frugter, chokolade og lakrids og fine tanniner. Den kan drikkes, mens den stadig er ung, eller som kan ligge og modne i ti til femten år.


Om producenten

Loredana Addari og Nicola Argamante, begge uddannet inden for landbrug og specialiseret i vindyrkning og ønologi, deler den samme drøm.

I 1994 besluttede de at ændre deres liv, de lagde bylivet bag sig og købte en lille ejendom i hjertet af Langhe i Monforte d'Alba, en historisk landsby i Piemonte, der er kendetegnet ved sine gamle stenhuse. Den ligger blandt vinlandskaberne i Piemonte, som er på UNESCO's verdensarvsliste, og den er også en af de "100 smukkeste landsbyer i Italien".


Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen

Houlbergs Vinblog: 5,5/7 points - læs hele anmeldelsen her...

"I glasset er det en lys, let vin med et lidt grumset skær og duften rummer både medicinskab, pilleglas, tørrede rosenblade, læder, lys tobak, babybræk – på den gode måde – virkelig parfumeret og har en lys og moden frugt af hindbær, tranebær og ribs, men aftrykket fra fadene er meget beskeden med noget kanel, vanilje, chokolade og nogle balsamiske noter.


Smagen er let, syrlig, parfumeret med en stram italiensk syre … lige præcis, som det skal være. Der er lys frugt med lidt jordbærsødme, hindbær og ribs … måske endda lidt sødlig citron, meget luftigt, let og lys, har saftige og lette tanniner, der ikke bider meget i munden, så mest af alt, er det bare en dejlig og stram italiensk Pinot Noir … og dermed 94 point.
"

Årgang
2018
Land
Italien
Område
Piemonte
Druesorter
100% Pinot Nero
Drikkemoden
+15 år
Anbefales til
Pasta eller ris, kød, ost og pålæg, men kan også kombineres med fisk.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13 %
Antal pr. kasse
6