Brunello di Montalcino DOCG 2016, Sassetti Livio Pertimali
Om vinen
Tenuta Pertimali ligger på bakken Montosoli i Montalcino på 12 hektar jord, der er dedikeret til dyrkning af Sangiovese Grosso til produktion af Brunello di Montalcino.
Montosoli's moderate højde (300 meter over havets overflade) beskytter vinstokkene mod vintertåge og forårsfrost. På grund af sin eksponering nyder Montosoli godt af lavere årlige gennemsnitstemperaturer end andre skråninger. Dette særegne mikroklima giver vinstokkene unikke egenskaber. Jorden har en unik sammensætning, der kombinerer ler og siltig mergel med spor af kalksten, mergelkalksten, calcarenit og brecciola. Denne blanding fremmer en god dræning af jorden. Bakken har en fremragende lysstyrke på grund af jordens reflekterende kraft.
Druerne presses let, og gæringen finder sted i ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 28-29 °C med en macerationsperiode på 10-15 dage.
Vinen præsenterer friske frugtnoter af modne kirsebær og blomster i næsen. På tungen udmærker den sig ved sin friskhed og veludtrykte tannin. Vinen er fin, stram, vedholdende og har en god holdbarhed.
Det siger anmelderne om vinen
97: Vinous
97: Wine Enthusiast
100: James Suckling