Rosso Montalcino DOC 2022, Casanova di Neri
Om vinen
Casanova di Neri Rosso di Montalcino viser, hvordan en Sangiovese fra vores vinmarker i Montalcino kan producere betydelige vine, der er klar til øjeblikkelig nydelse. For os er Rosso di Montalcino altafgørende. Til produktionen bruger vi druer fra dedikerede vinmarker og sikrer, at de får den samme opmærksomhed og pleje, som er tiltænkt produktionen af Brunello. Vinens stærke identitet skyldes også vores valg af Sangiovese. Det er en vin, der har ligget 12 måneder på træ.
I næsen er den ekstremt udtryksfuld, blomsteragtig og spændende. Buketten afslører tydelige hints af små røde bær efterfulgt af nuancer af tobak og søde krydderier. I munden er den fin og delikat, en søn af en kølig årgang, der forbedrer en fantastisk balance og drikkelighed. Silkeagtig og omsluttende finish.
Rosso di Montalcino 2023 har en livlig, ung rubinrød farve. Næsen er ekstremt udtryksfuld, blomsteragtig og spændende. Buketten afslører tydelige hints af små røde frugter efterfulgt af nuancer af tobak og søde krydderier. I munden er den fin og delikat, et barn af en frisk årgang, der giver den en overraskende balance og drikkevenlighed. Silkeagtig, omsluttende finish.
Om producenten
Casanova di Neri blev grundlagt i 1971 af Giovanni Neri, en 48-årig korn- og frøhandler, som havde besluttet at forlade byen Montevarchi i Arnodalen syd for Firenze for at kaste sig ud i et stort eventyr. Giovanni Neri har været vinentusiast i mange år og har en drøm: at få succes med at producere en stor italiensk rødvin. Selv om de berømte Chianti Classico-marker kun ligger et stenkast fra, hvor han voksede op, er det Sangioveses nøjsomhed, der vokser i Montalcino, og dens uforudsigelighed, der fascinerer ham.
Brunello DOC, som blev født fire år tidligere, omfattede mere eller mindre kun 30 producenter sammenlignet med næsten 250 i dag. Under hans mange ture til Montalcino var der kun én ejendom blandt de mange, der var til salg, som fangede hans opmærksomhed: Podere Casanova. En ejendom på omkring 200 hektar øst for byen. Vinen udgør stadig en marginal del af produktionen og sælges for det meste i løs vægt. Men Giovanni Neri indså, at takket være højden, jordens karakteristika og sammensætning havde stedet potentiale til at producere en stor Brunello. I maj 1971 købte han Podere Casanova og ændrede navnet til Casanova di Neri. Lige fra starten begyndte han, også takket være hjælp fra nogle Ilcinese-vinproducenter, at rydde op i de Sangiovese-vinstokke, han allerede ejede, og plante nye. Sådan begyndte historien om Casanova di Neri.