Amarone delle Valpolicella Corpo 2015 DOCG, Canoso
Om vinen
Vinstokken vokser på kalkstensjord. Tørring finder sted i 3 måneder i kasser. Maceration i 10 dage i kontakt med skindene. Til sidst lagring på store slavonske fade og franske tonneaux i 48 måneder og mindst 6 måneder på flaske.
Den visuelle undersøgelse viser en dyb rubinrød farve, der tenderer mod granat. Når vi nærmer os glasset til næsen, omsluttes vi af en behagelig fornemmelse af små røde bær under spiritus, ledsaget af en delikat note af vanilje med et strejf af ristet kaffe. Ved smagningen eller under måltidet værdsætter man den fremragende balance, som i starten er stram, men derefter overrasker med den fremragende struktur ledsaget af lette tanniner, som forstærkes af de vedvarende fornemmelser af kirsebær i spiritus, modne hindbær, tobaksblade og den lange/bløde eftersmag.
Om producenten
I dag dyrker Canoso 12 hektar jord på en bjergside (mellem 90 og 290
meters højde) i forskellige parceller, som for det meste er
sydøstvendte. Virksomheden koncentrerer sig om hvidvinsdruerne
Garganega, Trebbiano Veronese og Manzoni Bianco fra flotte kystnære
steder i det klassiske Soave-område samt et udvalg af røde druesorter
til produktion af Cabernet Sauvignon og Valpolicella druer. Vinstokkene
er mellem 20 og 45 år gamle og har en fremragende soleksponering og
konstant ventilation, hvilket giver sunde druer der bliver til vine med
en elegant struktur.
Læs mere om producenten her...