Om Antica Enotria
Historien om Antica Enotrias begynder med at Raffaele og hans kone Antonia beslutter at forlade deres hjemby drevet af ønsket om at arbejde på mere frugtbar jord, hvor de kan dyrke grøntsager og vinmarker. På landet i Cerignola i Puglien købte de således gården og Masseria Contessa Staffa, en fornem bygning, der går tilbage til 1700-tallet.
Efter at have lært om den økologiske landbrugsmetode, beslutter Raffaele at gå denne vej.
I 1997 den første høst: en lille håndværksmæssig produktion af Montepulciano og Aglianico og Sangiovese.
I 2002 finder en første udvidelse sted med ombygning af lokalerne i Masseria, der tidligere blev brugt som stalde og boliger for arbejdere. Samtidig tager ønsket om at dyrke indfødte vinstokke i Puglia form. I 2001 blev Nero di Troia og Falanghina plantet.
I 2006 slutter et nyt medlem sig til Di Tuccio-familien. Raffaele, Luigis søn, blev født, og Dieci Ottobre-vinen dedikeres til ham. 2010 markerer den første årgang af Primitivo og Negroamaro.
I 2011 udvides produktsortimentet med hjemmelavet konserves med naturlige cherrytomater og grillede artiskokker i olie.
2015 markerer en vigtig dato i vingårdens historie med den første årgang af Fiano. Produktionen i den agro-biologiske virksomhed bliver mere og mere omfattende. Vin og konserves er Antica Enotrias kerneforretning, og i 2018 blev produktionsområdet for konserves udvidet med installation af teknologiske systemer til pasteurisering og madlavning.