Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000

ESSENSEN AF CANOSO

Vinfremstilling på en minimalistisk måde, der kombinerer traditionen med de nyeste metoder.


ANTAL HEKTARER MED VIN: 12 ha
DYRKNINGSMETODE: Bæredygtig - Integrated agriculture
TYPER AF DRUER: Garganega, Trebbiano Veronese og Manzoni Bianco

Om Canoso

I Veneto som meget ung mand begyndte Giuseppe Meneghello Canoso at arbejde som kældermester og vinhandler, og i begyndelsen af 1970'erne købte han ejendommen Cà del Vento, og lagde grunden til opførelsen af den nye vingård. Canoso-familien har altid troet på kvaliteten af den vin, der produceres på Monteforte d'Alpone-bakkerne, men i begyndelsen dyrkede de deres egne vinmarker og solgte druerne til andre producenter i Norditalien.

Med sønnerne Primo og Massimo, agronom og vintekniker, kom der en miljømæssigt bæredygtig tilgang, der reducerede produktionen og øgede kvaliteten, hvilket førte til den første egne aftapning i 1990. I 2016 mødte Canoso Giovanni, en iværksætter med vin i sit DNA, og sammen besluttede de at relancere mærket. I den forbindelse har virksomheden med øje for fremtiden gennem årene fokuseret på og troet på et personale bestående af unge fagfolk med international erfaring og en stærk følelse af tilhørsforhold til stedet og traditionerne.

I den sydøstlige del af Classico-zonen danner en eksklusiv ejendom rammen om vinhuset Canoso i Cà del Vento crù, den mindste crù i Soave. Med en produktion på kun ca. 70.000 flasker om året griber man vinfremstillingen an på en minimalistisk måde, hvor man kombinerer traditionen med anvendelsen af de nyeste metoder. Det meste af arbejdet foregår i vinmarken for at bevare druernes særpræg, og der anvendes udvalgte gærtyper kombineret med lave temperaturer ved gæringen. Hvidvinene modnes i mindst seks måneder på ståltanke, mens rødvinene lagres på franske barriques og tonneaux. Ved hjælp af tanke på mellem 5 og 200 hektoliter får vinene deres egenart ved at der vinificeres og forarbejdes små partier fra forskellige dele af vinmarkerne.


I dag dyrker Canoso 12 hektar jord på en bjergside i mellem 90 og 290 meters højde i forskellige parceller, som for det meste er sydøstvendte. Virksomheden koncentrerer sig om hvidvinsdruerne Garganega, Trebbiano Veronese og Manzoni Bianco i det klassiske Soave-område samt om et udvalg af røde druesorter til produktion af Cabernet Sauvignon og Valpolicella vine. Vinstokkene er mellem 20 og 45 år gamle og markerne har en fremragende soleksponering og konstant ventilation, hvilket giver sunde druer og vine med en elegant struktur. Jordbunden er af vulkansk oprindelse, og er beriget med fossiler, ler, stenstrukturer og tuf. Jorden er meget frugtbar og druerne har et lavt syreindhold, hvilket giver en umiskendelig mineralitet, der supplerer de frugtagtige og florale dufte og giver fylde i smagen. Canoso har en en lavinterventions tilgang til vindyrkning med det formål at producere kvalitetsvine i mange år fremover uden at det sker på bekostning af jorden.

Vine de producerer

Mossa, Fonte, Verso, Oltre, Terra, Segno, Corpo, Passo og Anima (Grappa)

Vine fra Canoso

Soave Classico Fonte DOC 2023, Canoso

DKK 85,00

Mossa Garganega Spumante Brut, Canoso

DKK 99,00

Oltre Bianco Veronese IGT 2021, Canoso

DKK 135,00

Valpolicella Superiore Terra DOC 2019, Canoso

DKK 145,00

Amarone delle Valpolicella Corpo 2015 DOCG, Canoso

DKK 329,00