Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000

ESSENSEN AF CANTINE ADANTI

En familie af vinmagere, der hæger om traditionerne, men som ikke er bange for at udvikle sig.


ANTAL HEKTARER MED VIN: 30 ha.
DYRKNINGSMETODE: Bæredygtig - Integrated Agriculture
TYPER AF DRUER: Sagrantino, Sangiovese, Barbera, Merlot, Cabernet Sauvignon, Grechetto, Chardonnay, Trebbiano

Om Cantine Adanti

Det var i 1960’erne at Domenico Adanti besluttede at købe Villa Arquata, som ligger lige udenfor den lille by Bevagna. Han gik straks i gang med at restaurere det gamle kloster, som engang tilhørte Filippini broderskabet, samtidig med at han genplantede gamle vinstokke og tilføjede nye. En vigtig udvikling i vingårdens historie var da Domenico ansatte Alvaro Palini, som netop var kommet tilbage fra Paris, efter at han i en lang periode havde arbejdet i modebranchen.

Alvaro’s medfødte evner og hans intuitive tilgang til Sagrantino kom til at få en dybtgående indflydelse på, hvad der var betragtet som en ”vanskelig” drue. Han skar ned på udbyttet fra vinmarkerne og ændrede teknikkerne for vinproduktion og lagring af vinen, så vinen fik lov at modnes langsomt i egetønder og fortsætte udviklingen på flasker.

Denne forbindelse mellem familierne Adanti og Palini har holdt ved indtil i dag, hvor Alvaro’s søn Daniele har overtaget hans rolle som vinmager, og arbejder sammen med Domenico’s døtre.

Ejendommen omfatter et areal på 40 ha, hvoraf 30 ha er vinmarker, og resten er olivenlunde. På vingården arbejdes der omhyggeligt på at sikre den perfekte balance i hver vin, og fremhæve hver druetypes udtryk på deres terroir i Colcimino- og Arquatabakkerne. Adanti er blevet én af de historiske vingårde i området ved Montefalco og produktionen fokuserer hovedsageligt på Sagrantino di Montefalco DOCG som rødvin og passito samt Montefalco Rosso. De producerer også klassiske Umbriske hvidvine som Grechetto og Montefalco Bianco. Azienda Agricola Adanti ledes nu af de dynamiske søstre Daniela og Donatella, som holder fast i faderen Domenico’s filosofi om at producere vine af kompromisløs kvalitet som respekterer områdets traditioner.

Vine de producerer

Montefalco Sagrantino DOCG
Montefalco Sagrantino DOCG ‘Il Domenico’
Montefalco Sagrantino Passito DOCG
Montefalco Rosso DOC
Montefalco Rosso Riserva DOC
Arquata Umbria Rosso IGT
Montefalco Grechetto DOC
Montefalco Bianco DOC
‘Nìspero’ Umbria Rosso IGT
Amanter Umbria Rosato IGT

Vine fra Cantine Adanti

Montefalco Rosso DOC 2016, Adanti

DKK 95,00

Montefalco Rosso Riserva DOC 2013, Adanti

DKK 135,00

Arquata Rosso Umbria IGT 2012, Adanti

DKK 145,00

Sagrantino Di Montefalco DOCG 2012, Adanti

DKK 175,00

Sagrantino Di Montefalco Domenico DOCG 2008, Adanti

DKK 215,00