ESSENSEN AF CHIESA CARLO

Bæredygtig produktion, mod til eksperimenter og en uendelig kærlighed til deres jord


ANTAL HEKTARER MED VIN: 9 h
DYRKNINGSMETODE: Naturvin
TYPER AF DRUER: Arneis, Barbera, Brachetto, Nebbiolo

Om Chiesa Carlo

På de stejle, sandede bakker nær Santo Stefano Roero finder vi Chiesafamiliens gård. Mere end 300 år er der produceret vin på stedet, og gården er nu hjem for femte generation af Chiesa vinproducenter.

Azienda Agricola Chiesa Carlo fokuserer dog ikke udelukkende på vinproduktion. Denne blomstrende familie-ejede gård har praktiseret økologisk produktion helt fra begyndelsen, og alle der har haft fornøjelsen af at besøge og få serveret frokost ved familien kan bevidne de lækre ingredienser de selv producerer.

Arbejdet i vinmarkerne udføres uden brug af maskiner, det gælder både for beskæring og vigtigst høsten. I vinkælderen er formålet at sætte fokus på de individuelle karakteristika for hver af de lokale druetyper som de dyrker. Der følges i vinkælderen et princip om minimal indgriben, hvilket giver vine med karakter og renhed. Til gæringen bruges udelukkende lokale gærsorter and vinene lagres i enten rustfrie ståltanke eller store egefad.

Vine de producerer

Roero Arneis DOCG
Roero DOCG
Passito Sinc-Sant
Nebbiolo d'Alba DOC
Barbera d'Alba DOC
Langhe Nebbiolo DOC
Birbet

Vine fra Chiesa Carlo

Roero Arnais Quin DOCG 2017

DKK 95,00