ESSENSEN AF CINZIA BERGAGLIO
De små hemmeligheder, der overleveres fra generation til generation
ANTAL HEKTARER MED VIN: | |
DYRKNINGSMETODE: | Bæredygtig - Integrated agriculture |
TYPER AF DRUER: | Cortese, Barbera, Dolcetto |
ANTAL HEKTARER MED VIN: | |
DYRKNINGSMETODE: | Bæredygtig - Integrated agriculture |
TYPER AF DRUER: | Cortese, Barbera, Dolcetto |
Azienda Agricola Bergaglio Cinzia har sine vinmarker i kommunerne Tassarolo og Gavi i Piemonte. De har dyrket vin i flere år, og ved at overholde en europæisk forordning garanterer de en økologisk dyrkning af jorden ved hjælp af produkter med en lav miljøpåvirkning og ved hjælp af stadig mere avancerede midler og maskiner.
Målet om at opnå et kvalitetsprodukt forfølges ved at foretrække beskæring med få skud, grøn høst i slutningen af juli og ved i vineriet at lægge særlig vægt på presning ved hjælp af en vandret presse med blød presning af druerne.
De er også særligt opmærksomme på at respektere naturen og miljøpåvirkningen fra dyrkningen, samt på den primære betydning af at opnå kvalitetsdruer med så lidt brug af kemikalier som muligt. Vinmarkerne gødes ved hjælp af grøngødning: En blanding af græs og forskellige grøntsager dyrkes mellem rækkerne, hvilket i sig selv bidrager til at gøde jorden uden brug af kemiske gødningsstoffer.
Dette er kombineret med erfaring og små hemmeligheder, der er gået i arv fra generation til generation.