Om Decugnano dei Barbi
I 1973 fandt Claudio Barbi den forladte ejendom Decugnano og han blev øjeblikkeligt betaget. På ejendommen er der produceret vin siden 1212, hvor optegnelser beretter om tilstedeværelsen af munke, som var dedikerede til at fremstille lokale vine. Claudio producerede sine første vine i 1978, og én af dem var mousserende og den første Metodo Classico, der blev produceret i Umbrien. Siden, i 1981, frigav han Umbriens første rødvin med ædelt råd ’Pourriture Noble’.
Decugnano’s vinmarker ligger 320 meter over havet på marker, der består af sandsten og ler, og som er fyldt med havskaller og fossiler af østers. Ejendommen følger principperne i ’Integrated Agriculture’, og undgår brugen af sprøjtemidler mod insekter og svampe og anvender ikke kunstig gødning. Menneskelig indgriben på vinmarkerne er reduceret til et absolut minimum, og druerne høstes manuelt og gennemgår en hård sortering ved ankomsten til vineriet. Gæringen foregår temperaturkontrolleret og vinene lagres i ståltanke og franske egetønder, og sidst på flaske.
Mange generationer har levet og arbejdet på Decugnano, og stedet har udviklet sig gennem århundreder i en interaktion mellem landskabet og de mennesker, der har beboet det. I 2009 overtog Claudios søn Enzo ansvaret for driften af Decugnano dei Barbi, og markerede en ny fase i udviklingen af denne historiske ejendom, og dens elegante, udtryksfulde og livlige vine.