Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000

ESSENSEN AF LE SALETTE

Generationers tradition for vinproduktion i konstant udvikling


ANTAL HEKTARER MED VIN: 20 ha
DYRKNINGSMETODE: Bæredygtig - Integrated agriculture
TYPER AF DRUER: Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta, Molinara, Croatina

Om Le Salette

Scamperle familien og vinmarkerne nedenfor den hellige kirke Le Salette er uløseligt forbundet, hvilket gør dem til én af Valpolicella’s historiske vinproducerende familier. Kirken blev bygget af lokale bønder som en ofring til Madonna, da hun befriede vinmarkerne fra vinlusen phylloxera. Scamperle familien har altid været en integreret del af provinsen Fumane og gennem generationer udvidet deres ejendom, således at de nu har 20 ha vinmarker, som dyrkes af Franco Scamperle og hans børn Cesare og Giulia i nogle af de bedste områder af Valpolicella Classica: Sant’Ambrogio, San Pietro in Cariano and Fumane.

Franco har en bæredygtig tilgang til dyrkning, hvor det aldrig forsøges at undertrykke naturen, men hvor vinmarkernes økosystem respekteres, og giver den unikke undergrund i Valpolicella lov til at udtrykke sig fuldt ud i vinene. Le Salette følger også RRR protokollen (Riduci, Risparmia, Rispetta eller reducer, spar, respekter). RRR er et bæredygtigt initiativ startet i 2015 af Valpolicella’s vinkonsortium, som holder øje med brugen af plantebeskyttelsesmidler, og gennem kontrol og certificering sikrer opretholdelse af en bæredygtig produktion i Valpolicella.

Høsten foregår manuelt og druer der skal anvendes til Amarone, Recioto and Ca’Carnocchio transporteres til ´fruttaia’, der er en bygning placeret på højen over Ca’Carnocchio vinmarken, hvis placering giver ideelle betingelser for at tørre druerne på en naturlig måde. Le Salettes kælder fortæller om familiens historie som vinproducenter, hvor hver ny generation har lavet deres egne tilføjelser. Vinene lagres i cementbeholdere der daterer sig tilbage til 1800-tallet og tønder af fransk og amerikansk eg samt slavonske egefade.

Le Salettes vine har opnået international anerkendelse for deres intensitet og elegante kompleksitet og Franco, Giulia og Cesare’s arbejde viser vejen for næste generation af Scamperle vinmagere.

Vine de producerer

'Pergole Vece’ Amarone d. Valpolicella Classico DOCG
‘La Marega’ Amarone della Valpolicella DOCG
Amarone della Valpolicella Classico DOCG
‘Ca’Carnocchio’ Veronese IGT
‘I Progni’ Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOCG
Valpolicella Classico DOC
‘La Molinara’ Veronese IGT
‘Le Traversagne’ Recioto d. Valpolicella Classico DOCG
‘Pergole Vece’ Recioto d. Valpolicella Classico DOCG
‘Cesare’ Passito Bianco Veneto IGT

Vine fra Le Salette

Veneto Bianco Passito IGT 2015, Le Salette

DKK 229,00