ESSENSEN AF MADONNA DEL LATTE

Vi producerer vine i dyb respekt for miljøet


ANTAL HEKTARER MED VIN: 4 ha
DYRKNINGSMETODE: Bæredygtig
TYPER AF DRUER: Viognier, Procanico, Grechetto, Pinot Nero, Petit Verdot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah

Den gamle vingård ligger i bakkerne mellem Orvieto og Bolsenasøen, og er siden 2000 ejet af Manuela Zardo og Hellmuth Zwecker. Efter at have rejst i hele Italien som mad- og vinskribenter fandt de her i Umbrien den ideelle lokation til at producere deres egen vin. Vinplanterne vokser lystigt op til 450 meters højde på skråningerne med næringsrigt, sandet vulkansk jord, hvor de nyder godt af masser af sol og god ventilation. Der produceres kun 20.000 flasker per år på 4 hektar. Der høstes kun 1 kg druer pr. vinplante, hvilket er ekstremt lidt.


Vinene er økologiske og produceres med stor respekt for miljøet. Derfor bruges der ikke sprøjtemidler mod svampe og insekter eller kunstig gødning.


Vinene lagrer i den bemærkelsesværdige kælder, som blev gravet ind i den vulkanske undergrund af etruskerne og dengang brugt som gravplads. Kælderens temperatur og fugtighed skaber ideelle betingelser for de franske egefade, der bruges til at lagre vinene.


I 2007 blev der investeret i det mest moderne udstyr til vinfremstillling, og her kan Leon som er ansvarlig for vinifikationen boltre sig. Han arbejder tæt sammen med Paolo Peira fra Rom, der er ønolog og som er uddannet på Faculté d’Œnologie i Bordeaux, Frankrig.

Vine de producerer

'Rosario' Spumante Brut Rosè
Orvieto DOC Classico Superiore
Viognier IGT
Viognier Barrique IGT
Pinot Nero IGT
Sucàno IGT
Monte Landro IGT
Grappa Viognier

Vine fra Madonna del Latte

Rosario Brut Rose 2019, Madonna del Latte

DKK 129,00

Viognier Umbria IGT 2019, Madonna del Latte

DKK 139,00

Sucano IGT 2019, Madonna del Latte

DKK 179,00