Om Silvio Grasso
Azienda Agricola Silvio Grasso blev etableret i Piemonte i 1927, men der var først i midt-firserne da Alessio Federico tog over fra sin far Silvio, at de begyndte at aftappe hele vinproduktionen i flasker med egen label. Federico har gradvist forøget det dyrkede areal fra 4,5 ha til 14 ha, og hans og hans hustru Marilena er efterfølgende blevet suppleret i forretningen af sønnerne Paolo og Silvio.
Dyrkningen på de forskellige lokationer karakteriseres af en integreret tilgang til sygdomskontrol, hvor svovl- og kobberbaserede produkter anvendes i vinmarkerne, og hvor der kun tilføres naturlig gødning. Dækplanter får lov at gro mellem vinrankerne, og jorden bliver kun lejlighedsvist bearbejdet. I vineriet udføres gæringen under temperaturkontrol, og lagringen finder sted i ståltanke, franske egetønder eller store slovenske egefade og til sidst i flaske.
Federico er passioneret og entusiastisk i sit arbejde, men på nogle måder er han også en traditionalist. For at sikre det fulde og præcise udtryk fra de forskellige vinmarker på ejendommen laves der 6 forskellige enkeltmarks Barolo’er med hvert sit udtryk, fra Turne’s traditionelt lavede vin der har 40 dages maceration og lagrer i slovenske egefade, til ’Giachini’ der har 15 dages maceration og lagrer i franske egetønder. Udover Barolo produceres også Dolchetto d’Alba, Barbera d’Alba og en ’etisk’ vin, der er en blanding af deres fineste vine, hvor fortjenesten på salget gives til den velgørende organisation ’L’Insieme’.