ESSENSEN AF FATTORIA POMONA

En måde at leve på som afspejles i vinene


ANTAL HEKTARER MED VIN: 6,5 ha
DYRKNINGSMETODE: Naturvin
TYPER AF DRUER: Sangiovese, Carbernet Sauvignon, Trebbiano

Om Fattoria Pomona

Monica Raspi har levet i Pomona siden 1991, men det var først i 2008 at hun besluttede at opgive sin karriere som dyrlæge for at ”samle ønologihåndbogen op og komme op på traktoren”. Forbindelsen mellem Monica’s familie og Fattoria Pomona daterer sig egentlig helt tilbage til 1890, hvor hendes oldefar Giovanni Bandino Bandini besluttede at købe stedet, der hed Riccieri og drev en ovn, for at etablere et landbrug. Årene gik og nye generationer beboede Villa Pomona. I 1982 opdagede Monica’s forældre Enzo og Inge 2 forladte vinmarker på ejendommen, og dermed var vinproduktionen på Pomona genopstået.

Monica og hendes familie har omfavnet økologisk dyrkning, og opnåede certificering i 2012. I vinmarkerne lader hun græsset gro mellem rækkerne, og sår kløver og byg som dækplanter. Beskæring, udtynding, fjernelse og blade og høsten udføres manuelt, og i vineriet anvendes naturlig gær til den temperaturkontrollerede gæringsproces. Afhængig af den ønskede karakter lagres vinene i ståltanke, slavonske egetønder, glasforede cementkar og sidst på flasker.

Udover vinmarker har Fattoria Pomona også oliventræer, frugttræer, en køkkenhave og høns og bier. Familien forbruger det de producerer, og ser sig selv som en integreret del af dette cirkulære system. Når Monica reflekterer over sin beslutning om at blive vinproducent beskriver hun det som ”én af de mest vanvittige og mest vidunderlige beslutninger jeg har taget”. Hendes dedikation og indiskutable passion for håndværket skinner igennem i hendes vine.

Vine de producerer

Pomona Chianti Classico DOCG
Pomona Chianti Classico Riserva DOCG
‘Piero Rosso’ IGT Toscana
Cabernet Sauvignon IGT Toscana
‘Pomonica’ Trebbiano IGT Toscana

Vine fra Fattoria Pomona

Chianti Classico DOCG 2015, Villa Pomona

DKK 115,00

Chianti Classico Riserva DOCG 2017, Villa Pomona

DKK 175,00