ESSENSEN AF FATTORIA LE SORGENTI

En moderne tilgang til vindyrkning, hvor der samtidig arbejdes i harmoni med naturen.


ANTAL HEKTARER MED VIN: 16,5 ha
DYRKNINGSMETODE: Bæredygtig - VIVA
TYPER AF DRUER: Sangiovese, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Malbec, Trebbiano, Malvasia

Om Fattoria le Sorgenti

Det var tilbage i 1959 at Albino Ricci, oprindeligt fra Parma, besluttede at investere i Toscana, og etablere et landbrug i Arno dalen. Ricci var bedstefar til den nuværende ejer, Gabriele Ferrari, og Le Sorgenti har gradvis udviklet fokus på produktion af vin og ekstra jomfru olivenolie. Siden de overtog ejendommen i 1974 har Gabriele og hans hustru Elisabetta været dedikeret til en autentisk form for landbrug, der tilstræber at ære jordens frugter.

Le Sorgenti har i alt 60 ha, hvoraf 16,5 ha anvendes til vinproduktion og 12 ha er tilplantet med oliventræer. Gabriele er ansvarlig for dyrkningen, og siden 2006 har hans søn Filippo haft ansvaret for vinfremstillingen. Som trænet ønolog anvender han principper som gaiasophi (hvor man ser jorden som en levende organisme) og biodynamik i såvel vinmarkerne som kælderen. Et fundamentalt princip i deres tilgang er den absolutte respekt for råvarerne. De har fravalgt kunstige kemikalier og dyrker med udgangspunkt i de forskellige mikro klimaer både lokale og internationale druer, og fremhæver på denne måde områdets potentiale for dyrkning af kvalitetsvine.

Familien Ferrari har valgt en holistisk tilgang til driften af ejendommen, og efter flere års inspektioner og analyser blev Le Sorgenti VIVA certificeret i 2017. Her bliver vinproducenter vurderet efter 4 basale kriterier: luft, vand, dyrkningsmetoder og jorden og det øvrige miljø, og forbrugerne får derved en generel vurdering af bæredygtigheden.

Gabriele beskriver dem som en ægte ”vinfamilie”, ikke fordi deres familie har århundreder af vindyrkning bag sig, men på grund af deres urokkelige kærlighed til deres daglige arbejde og stedet hvor de bor.

Vine de producerer

Calicò Metodo Classico Millesimato Brut
Toscana Bianco IGT 'Sghiras'
‘Respiro’ Chianti Colli Fiorentini DOCG
‘Coda Rossa’ Toscana Rosso IGT
‘Villa Le Sorgenti’ Chianti Colli Fiorentini Riserva DOCG
‘Hyris’ Vin Santo Colli Etruria Centrali DOC

Vine fra Fattoria le Sorgenti

Villa Le Sorgenti DOCG Riserva 2016

DKK 188,00