Brut bianco, Di Sipio
Om vinen
Druerne vokser i 300 meters højde over havets overflade. Der høstes i hånden og druerne bringes med det samme tilbage til vingården, hvor kun de bedste druer indgår i den færdige vin. Vinen lagres på ståltank og efterfølgende 36 måneder på flaske, hvor vinen gærer 2'den gang efter champagnemetoden.
Vinen er klar og ren og dufter aromatisk af æbler og ferskner, der suppleres med toast og en let sødme. Boblerne er lette og blide, og smagen kommer med eksotiske frugter og lidt krydderier. Alt i alt en frisk og elegant vin.
Om producenten
Nicola Di Sipio havde som ung mand arbejdet indenfor landbruget hos sin far Giuseppe Di Sipio og har siden dengang haft stor passion for vin. I 1929 besluttede han at starte virksomhed indenfor bilbranchen. Virksomheden, Raicam, omsætter i dag for over 150 millioner kr. pr. år og har over 600 ansatte - dette har selvsagt gjort Nicola Di Sipio til en velhavende mand.
Med penge i baglommen købte og grundlagde han i 2001 vingården Azienda Agricola Nicola Di Sipio på hans hjemegn. Efterfølgende renoverede han den totalt fra kælder til kvist. I dag råder vingården over et areal af vinmarker på 60 hektar og producerer omkring 150.000 flasker årligt.
Læs mere om producenten her...
Det siger anmelderne om vinen:
Houlbergs Vinblog: 4.5/7 points - læs hele anmeldelsen her...
"Der er toast, ristet franskbrød og en vis sødme og koncentration. Herligt."