ESSENSEN AF DI SIPIO

Familie, tradition. Entreprenørånd.


ANTAL HEKTARER MED VIN: 35 ha
DYRKNINGSMETODE: Bæredygtig - delvist naturvin
TYPER AF DRUER: Montepulciano, Trebbiano d’Abruzzo, Peorino, Falanghina, Pinot Noir, Riesling, Chardonnay

Om Di Sipio

Chieti-provinsen er nok Abruzzos mest betydningsfulde vindyrkningsregion, da omkring 80% af al vin fra Abruzzo kommer derfra. Selvom Abruzzo domineres af store kooperativer og har det gennemsnitlige højeste høstudbytte i hele Italien med 108 hektoliter pr. hektar, så findes der også nye og innovative producenter. De ligger primært i Chieti, hvor de bedste dyrkningsområder findes.

Azienda Agricola Nicola Di Sipio er grundlagt i 2001, hvor Nicola Di Sipio købte vingården af Marchesi Mezzanotte. Nicola havde som ung mand arbejdet indenfor landbruget hos sin far Giuseppe Di Sipio og har siden dengang haft stor passion for vin.

Nicola Di Sipio er selv fra Ripa Teatina og startede altså som landmand og arbejdede derudover om aftenen som tjener. Han elskede biler og mekanik, så i 1929 besluttede han at starte virksomhed indenfor bilbranchen.

Han etablerede virksomheden Raicam. som blev en af verdenens førende producenter af bremseklodser til bilindustrien. I dag sidder Nicolas bremseklodser således i biler, som fremstilles af Ford, Fiat, Jaguar, Land Rover, General Motors, Citroën og Renault.

Det var altså været en stor succes og Raicam omsætter i dag for over 150 millioner euro årligt og beskæftiger over 600 mennesker. Det har selvfølgelig også gjort Nicola Di Sipio til en ganske velhavende mand.

Pengene har tydet, at Nicola har kunnet købe sin egen vingård på hans hjemegn og efterfølgende renovere den totalt fra kælder til kvist, bl.a. med topmoderne vineri. Som I kan se på billedet ovenfor, så er vingården også tilføjet topmoderne arkitektur, bl.a. en smuk glaskarnappe, hvor besøgende kan få et fantastisk view udover vinmarkerne.

Azienda Agricola Nicola Di Sipio har samlet 60 hektar vinmarker, hvor de dyrker druesorterne Montepulciano d’Abruzzo, Trebbiano d’Abruzzo, Pecorino, Falanghina, Pinot Noir, Riesling samt Chardonnay. Produktionen ligger på omkring 150.000 flasker vin årligt.

Vine de producerer

Di Sipio Brut Bianco Metodo Classico
IGP Terre di Chieti Pecorino
IGP Terre di Chieti Riesling
IGP Colline Teatine Bianco
Millesimato IGP Colline Teatine Bianco
Di Sipio Bianco 3 Trebbiano d’Abruzzo DOP
Di Sipio Brut Rosé Metodo Classico
Di Sipio Rosé, Cerasuolo d’Abruzzo DOP
Montepulciano d’Abruzzo DOP
Riserva Montepulciano d’Abruzzo DOP
Di Sipio Rosso 5 Riserva Montepulciano d’Abruzzo DOP

Vine fra Di Sipio

Colline Teatine IGP bianco 2017, Di Sipio

DKK 86,00

Montepulciano d'Abruzzo DOP 2015, Di Sipio

DKK 98,00

Riesling IGP Terre di Chieti 2017, Di Sipio

DKK 100,00

Montepulciano d'Abruzzo Cerasuolo DOP 2019, Di Sipio

DKK 104,00

Brut bianco, De Sipio

DKK 160,00

Montepulciano d'Abruzzo Riserva DOP 2013, Di Sipio

DKK 162,00