Moscato d'Asti Tenuta del Fant, Il Falchetto
Om vinen
Vinen fremstilles ved blød presning af druerne i en inert atmosfære, med separation af blomstermosten og alkoholisk gæring udført ved op til 5,5 graders alkoholstyrke og prise de mousse i temperaturkontrollerede autoklaver.
Vinen har en strågul farve, aromaer af blomster og frisk frugt, citrusfrugter og salvie. Let sprudlende vin, sød og afbalanceret i munden takket være fremragende syre og saftighed.
Det anbefales at servere den ved en temperatur på 6-8 °C sammen med panettone, meliga-kiks og hasselnøddekage. Den er også ideel som aperitif i kombination med brød, smør og ansjoser.
Om producenten
Il Falchetto består af 6 ejen-domme. Tre er beliggende i områderne Santo Stefano Belbo og Castiglione Tinella i provinsen Cuneo. Tre yderligere ejendomme ligger i kommunerne Agliano Terme og Calosso i provinsen Asti. Det var Pietro Forno som skabte Il Falchetto i 1940, men historien om Forno familien i Santo Stefano Belbo kan på gamle kort over området, der viser ejendommens placering, spores tilbage til det 17’ende århundrede.
I vinmarkerne anvendes økologiske principper, og hver fase i vækstcyklus’en fra beskæring om vinteren til høsten følges omhyggeligt, idet arbejdet udføres manuelt. Ved vinfremstillingen anvendes såvel traditionelle metoder som moderne teknologi, og den temperaturkontrollerede gæring udføres med naturlig gær. Hvidvine gennemgår steril mikrofiltrering når de aftappes, medens rødvine efter lagring i fade aftappes ufiltreret.
Læs mere om producenten her...