Recioto della Valpolicella Classico DOCG 2018, Venturini
Om vinen
Navnet recioto er afledt af det Venetianske ord for øre og henviser til de små skud øverst på stokkene, der anvendes til at lave Recioto.
Farven er intens rubinrød. Duften er attraktiv med søde aromaer af kirsebær, jordbær, blåbær og mørkerøde blomster. I munden er den fløjlsblød, med få tanniner, og en enestående saftighed. Vinen er frisk, sød og med en god syre der opretholder en fin balance i vinen.
Vinen er velegnet til mange desserter og kan også drikkes alene. Specielt kan den anbefales ril ris a'la mande.
Vinen er lavet af drueklaser som er lagt til tørre i bakker indtil de har tabt 50 % af deres vægt. Derefter er de nænsomt presset og gæret i 30 dage, hvorefter vinen er lagret i ståltank, hvor den gærer færdig, og til sidst lagrer den 6 måneder på flaske.
Producenten
De sydvest-vendte vinmarker ligger i en højde på 250 meter centralt i bakkerne i Valpolicella Classica. Druerne dyrkes på marker med let kalket jord, der ligger på stenterrasser der kaldes ’marogne’, og bliver beskyttet mod sollys af pergolaer.
Såvel Amarone som Recioto laves ved at tørre druer i en proces, der kaldes l’appassimento. Klaser plukkes nænsomt i bakker, der placeres på vel-ventilerede lofter i 3-4 måneder, hvilket koncentrerer sukkerindholdet og aromaerne. Druerne presses i januar eller februar i året efter høsten, og gennemgår derefter en langsom gæring.
Læs mere om producenten her...