Veneto Bianco Passito IGT 2015, Le Salette
Om vinen
Druerne høstes manuelt i hånden og tørres i 6 måneder. Vinen ligger 20 måneder på ler-amfora efterfulgt af 6 måneders flaskelagring før frigivelse.
I glasset har vinen en dyb gul farve, og herlige duftnoter af vanilje, abrikoser, honning og citrusfrugter fylder næsen. Selvom dette er en sød dessertvin, så viser vinen en imponerende tæt frugtkoncentration. Smagen er frisk og sød med tropiske frugter, og med et herlig vinøst fundament til at støtte op om vinens fyldige frugtsødme. Vinen bør drikkes ved 12-14 grader.
Om producenten
Centralt placeret i den smukke provinsby Fumane i Valpolicella ligger det lille vinhus Le Salette. Navnet er uløseligt forbundet med den sagnomspundne hellige kirke af samme navn, som i 1860 blev bygget som "offergave" til Madonna, da hun befriede vinmarkerne fra vinlusen phylloxera.
Huset har en bæredygtig tilgang til dyrkning, hvor den unikke undergrund i Valpolicella får lov til at udtrykke sig fuldt ud i vinene.
Læs mere om producenten her...