Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Petrara Verdicchio di Matelica DOC 2021, Borgo Paglianetto

Petrara Verdicchio di Matelica DOC 2021, Borgo Paglianetto

DKK 95,00

Om vinen

Druerne høstes på en sydvendt skråning på kalkrige marker, hvor der ikke er anvendt sprøjtemidler og kemikalier de seneste 15 år. Høsten foretages manuelt, og druerne presses kun let i vertikalpresse inden de gærer med naturligt forekommende gær. Der tilsættes ikke stabilisatorer til vinen, og aftapningen foregår uden klarering og filtrering for at vinen skal være så naturlig som muligt. Vinen lagrer 6 måneder på ståltank. Der produceres 30.000 flasker per år.

Vinen har en liflig duft af citronmelisse, kvæde og moden melon. Smagen er tør og mild med noter af grape og mandarin, der kommer med en cremet fylde, som suppleres af en spændstig syre. Den rene og velsmagende vine afslutter med en let, rensende bitterhed.


Om producenten

Den økologiske vingård Borgo Paglianetto ligger i Marche-regionen, i dalen mellem Fabriano og Camerino. Borgo Paglianetto ligger i hjertet af produktionsområdet for Verdicchio di Matelica DOC og DOCG og har som målsætning at gøre kvalitet til essensen af sin eksistens. I Matelica-område er der fokus på at dyrke historie, kunst og traditioner, og vinen er en del af Matelica's tusindårige kultur.

Borgo Paglianetto med sine 29 hektar blev etableret i 2008, da brødrene Antonio og Giovanni sammen med 3 venner besluttede at gå sammen om et fælles projekt. De ansatte vinmageren Angelo Carucci til at skabe vine ud fra bæredygtige principper. Markerne strækker sig over Matelica's bakker i en lukket dal, den såkaldte Alta Valle dell'Esino, som er den eneste dal i Marche-regionen med sin usædvanlige nord-syd-orientering, der er en afgørende faktor for skabelsen af dette særlige mikroklima, der gør det muligt at dyrke druer af højeste kvalitet.

Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen:

Houlbergs Vinblog: 4,5/7 points - læs hele anmeldelsen her...

"Smagen er frisk med en meget frugtrig og røget side … frisk samt saftig med mest lemon, der rummer lidt bitterhed, lidt fersken og gule æbler … alt med en vis tørhed om end med en lidt svag olieret fornemmelse og letsaltede mineraler. Det er vildt charmerende Verdicchio vin og således 90 point."

Årgang
2021
Land
Italien
Område
Marche
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Verdicchio
Drikkemoden
2022-25
Anbefales til
Fisk og skaldyr, aperitif
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13,5 %
Antal pr. kasse
6