Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Vertis Verdicchio di Matelica DOC 2021, Borgo Paglianetto

Vertis Verdicchio di Matelica DOC 2021, Borgo Paglianetto

DKK 139,00

Om vinen

Navnet kommer af det latinske ”vertere”, der betyder ”det højeste punkt”. Og vinen dyrkes også på de højeste, sydvendte og kalkrige marker, hvor der ikke anvendes sprøjtemidler og kemikalier. Høsten foretages manuelt, og druerne presses kun let i vertikalpresse inden de gærer med naturligt forekommende gær. Der tilsættes ikke stabilisatorer til vinen, og aftapningen foregår uden klarering og filtrering for at vinen skal være så naturlig som muligt. Vinen lagrer 8 måneder på ståltank, og derefter 6 måneder på flaske. Der produceres 13.000 flasker per år.

Vinen dufter dejlig blomstrende og frugtigt. Smagen er mineralsk med noter af hvide ferskner, gule mirabeller og mandler, der suppleres af anis og krydderier. Smagen er kompleks og fin, og balanceres af den fine syre.

Vertis årgang 2020 har fået fornemme 3 glas i Gambero Rosso, Det er den højeste udmærkelse der gives.

Om producenten

Den økologiske vingård Borgo Paglianetto ligger i Marche-regionen, i dalen mellem Fabriano og Camerino. Borgo Paglianetto ligger i hjertet af produktionsområdet for Verdicchio di Matelica DOC og DOCG og har som målsætning at gøre kvalitet til essensen af sin eksistens. I Matelica-område er der fokus på at dyrke historie, kunst og traditioner, og vinen er en del af Matelica's tusindårige kultur.

Borgo Paglianetto med sine 29 hektar blev etableret i 2008, da brødrene Antonio og Giovanni sammen med 3 venner besluttede at gå sammen om et fælles projekt. De ansatte vinmageren Angelo Carucci til at skabe vine ud fra bæredygtige principper. Markerne strækker sig over Matelica's bakker i en lukket dal, den såkaldte Alta Valle dell'Esino, som er den eneste dal i Marche-regionen med sin usædvanlige nord-syd-orientering, der er en afgørende faktor for skabelsen af dette særlige mikroklima, der gør det muligt at dyrke druer af højeste kvalitet.

Læs mere om producenten her...

Årgang
2021
Land
Italien
Område
Marche
Dyrkningsmetode
Druesorter
100% Verdicchio
Drikkemoden
2023-25
Anbefales til
Fisk og skaldyr, aperitif
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13,5 %
Antal pr. kasse
6